Εφημερίδα Κοινωνική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

 Breaking News

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου
30 Νοεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Ένα αθέατο έγκλημα» που διοργάνωσε η νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες ενώ ανέφερε ότι απαιτείται η συνολική προσπάθεια όλων σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου που δεν αρμόζει σε μια κοινωνία ισότητας.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ελένη Ανδρώνη στον λόγο της, ανέφερε ότι πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να κατανοηθεί ότι η βία κατά των γυναικών δεν είναι πρόβλημα της ιδιωτικής ζωής αλλά έχει συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία και ότι χρειάζεται ειλικρινής προσπάθεια από όλους και κυρίως από τους άνδρες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για το θέμα μίλησαν εκτενέστερα η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια, η ψυχολόγος Ειρήνη Μαυρίκου, η Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου Βάσια Μπάκου, η Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου Μιρέλα Παπαχλιμίντζου και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, με σκοπό την κατανόηση του φαινομένου και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

ekdilosi-via-gynaikon-3

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργύρης Λάσκος και Βασίλης Αλικιώτης, ο Αντιπρόεδρος ΕΣΝΜ Αργύρης Αλεξανδρής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Μαραθώνα Κατερίνα Ανδρώνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κάτω Σουλίου και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιωάννα Ζούμα, η Πρόεδρος ΔΕΕΠ Βανίτα Σοφρώνη και η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Τύμβος Χρυσάνθη Μάνδηλα.

Την εκδήλωση συντόνισε η Υπεύθυνη του Μουσείου Ειρήνη Σπανού ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ