Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΔΕ: Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα ζητήσει το ΔΣ

 Breaking News

ΚΕΔΕ: Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα ζητήσει το ΔΣ
06 Νοεμβρίου 2021

Τη μετουσίωση σε πράξη των δεσμεύσεων και υποσχέσεων που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και την προώθηση των πολλών άλυτων θεμάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση  δρομολογεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίαση αποφάσισε να διατυπώσει αιτήματα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Το πιο σημαντικό την ώρα αυτή είναι να μην αφήσουμε να ατονήσουν τα πράγματα και να πιάσουμε το «νήμα» των υποσχέσεων και δεσμεύσεων προκειμένου να μπουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα να δούμε και τα θέματα που παραμένουν άλυτα. Πρέπει να ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για να κοινοποιήσουμε τα συμπεράσματα του συνεδρίου μας και να λάβουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον θεσμό. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των δήμων, το προσωπικό και την καταστατική θέση των αιρετών, τις αρμοδιότητες, την ισότιμη συμμετοχή των δήμων στον αναπτυξιακό προγραμματισμό και την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, εισηγούμενος  το θέμα.

«Σκοπός μας, συμπλήρωσε, είναι να επιμείνουμε για αυτά που επισημάναμε στο συνέδριό μας και να ζητήσουμε με χρονοδιαγράμματα λύσεις. Κι αν αυτά δε γίνουν, να ξαναβρεθούμε τον Γενάρη σε νέο συνέδριο για να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική και τις ενέργειες μας».

Συνδρομή της Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος

Το θέμα της συνδρομής της Αυτοδιοίκησης στην αναχαίτιση της πανδημίας  και της ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος επίσης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε καταρχάς στη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Γραφείου Πρωθυπουργού και συμμετοχή των Υπουργών κ.κ. Γεραπετρίτη και Σκέρτσου για το ζήτημα της εξέλιξης της πανδημίας και της αντιμετώπισης της, καθώς και στην πρωτοβουλία που ανάλαβε η ΚΕΔΕ  – η οποία είναι σε εξέλιξη-  να διοργανώσει μέσα στο Νοέμβριο ενημερωτικές τηλεημερίδες σε συνεργασία με τις ΠΕΔ της χώρας και τη συμμετοχή στελεχών της Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, με στόχο την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στον covid-19.

«Υπάρχει ανάγκη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ενημέρωσης των πολιτών για να εμβολιαστούν. Οι δήμοι και πάλι θα βγούμε και θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ιδιαίτερα σε περιφερειακούς και  μικρούς δήμους και χωριά, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών υστερούν σε σχέση με τα αστικά κέντρα. Θα πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας στο βαθμό που μπορούμε και θα το κάνουμε».

Ωστόσο ο κ. Παπαστεργίου ξεκαθάρισε ότι στο κομμάτι των ελέγχων, οι δυνατότητες που υπάρχουν, είναι πεπερασμένες.

«Μόνο το ένα τρίτο των δήμων διαθέτει δημοτική αστυνομία. Αλλά και σε αυτούς που έχουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Τι μπορεί να κάνει για παράδειγμα ο δήμος Παλαιού Φαλήρου ή ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, οι οποίοι διαθέτουν μόνο έναν δημοτικό αστυνομικό;».

«Άρα, κατέληξε, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε τους ελέγχους εκεί που δεν μπορούμε να τους κάνουμε ούτως ή άλλως».

Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. για την κλιματική κρίση

Ανάμεσα στα διάφορα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση, ήταν και αυτό της διοργάνωσης ειδικού θεματικού συνεδρίου για  την κλιματική κρίση, που προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Η κλιματική κρίση, είπε, πρέπει πλέον να γίνει προτεραιότητα και να μπει στην ατζέντα της Αυτοδιοίκησης. Πρώτο βήμα είναι η διοργάνωση από την ΚΕΔΕ ξεχωριστού συνεδρίου, γιατί η κλιματική κρίση είναι απόρροια πολλών γεγονότων, δεν είναι μόνο ενέργεια, δεν είναι μόνο χωροταξία και πολιτική προστασία. Είναι τα πάντα. Και την ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινώσουμε σύντομα».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ