Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Παπανδρέου: Προτείνει τρεις συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους

 Breaking News

Γιώργος Παπανδρέου: Προτείνει τρεις συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους
09 Νοεμβρίου 2021

Με πρόταση για τρεις (3) δημόσιες συζητήσεις (debates) σε τρεις (3) θεματικές ενότητες προσήλθε η εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, Έφη Χαλάτση στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με την πρόταση που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, προτείνονται 3 θεματικές δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων επί ετων εξής ενοτήτων:

1. Δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο – Πράσινη Ανάπτυξη

2. Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σήμερα

3. Κοινωνικό Κράτος και Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία

Προτείνεται η διεξαγωγή των συζητήσεων να γίνει με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4′ + 4′ + 1′ – εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως), έτσι ώστε κάθε σημαντική θεματική ενότητα να μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά σε επαρκή χρόνο αφιερώνοντας 75-90 λεπτά για κάθε θέμα. Η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει με σύγχρονο τρόπο όλες τις συζητήσεις που θα αποφασιστούν. Οι λεπτομέρειες, προφανώς, θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου, σημειώνεται ότι «τα όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο, διαμόρφωσαν νέα δεδομένα, που έφεραν την Παράταξή μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συνέβαλαν ώστε η προσοχή των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να είναι στραμμένη προς το μέρος μας. Είναι η ώρα που κρινόμαστε όλοι. Τώρα μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Προοδευτική παράταξη, είτε να οδηγηθούμε στο περιθώριο».

Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού τονίζει ότι «η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν και πως πρέπει να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος στο ύψος της ιστορίας της Παράταξης και της φιλόδοξης προοπτικής της και όχι reality show».

Επισημαίνει ότι θέλει διάλογο ουσιαστικό για τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας, οι πολίτες να γνωρίσουν, όχι τα επικοινωνιακά επιχρίσματα των υποψηφίων, αλλά την πλήρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητά τους, ο διάλογος αυτός να αποτελέσει εγερτήριο μήνυμα και αφετηρία μεγάλης συμμετοχής δημοκρατικών και προοδευτικών συμπολιτών μας στην εσωτερική μας εκλογική διαδικασία, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

«Αυτά αποτελούν προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη που θα καθορίζει τις εξελίξεις και θα αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική δύναμη», υπογραμμίζεται από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ