Εφημερίδα Κοινωνική

Εργαστήριο Δικτύωσης: «Ενισχύοντας την κοινωνική καινοτομία και συνοχή στο Δήμο Πειραιά»

 Breaking News

Εργαστήριο Δικτύωσης: «Ενισχύοντας την κοινωνική καινοτομία και συνοχή στο Δήμο Πειραιά»
25 Νοεμβρίου 2021

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π) διοργανώνει Εργαστήριο Δικτύωσης με τίτλο: «Ενισχύοντας την κοινωνική καινοτομία και συνοχή στο Δήμο Πειραιά» που θα διεξαχθεί στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς), την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00π.μ..

Το εργαστήριο δικτύωσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus». Το έργο αφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω της μεθοδολογικής και λειτουργικής ενοποίησης των παρεμβάσεων, του συντονισμού και της παρακολούθησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, τόσο από τον ίδιο το Δήμο, όσο και από άλλους φορείς, κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικούς εταίρους.

Ο στόχος του εργαστηρίου Δικτύωσης είναι η κάλυψη του κενού δικτύωσης των εμπλεκόμενων φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων, καθώς και η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων στο Πειραιά με όλους τους φορείς και τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο τομέα κοινωνικής πολιτικής.

Το εργαστήριο δικτύωσης απευθύνεται στις Τοπικές, Περιφερειακές & Εθνικές Αρχές που δραστηριοποιούνται στη Κοινωνική πολιτική, στους Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, άτυπες δομές και στους εθελοντικούς συλλόγους/ οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και εμπειρογνώμονες από τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς.

Στο εργαστήριο Δικτύωσης θα συζητηθεί το όραμα του Δικτύου «ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», τα οφέλη και οι όροι συμμετοχής των φορέων που θα εμπλακούν στο Δίκτυο, τα εργαλεία για την αποτελεσματική επικοινωνία των μελών του Δικτύου, καθώς και οι τρόποι προβολής του Δικτύου «ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Πρόσκληση Εργαστηρίου Δικτύωσης

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή στη διεύθυνση https://piraeus.socialhub.gr/net/events/ergastirio-diktyosis-me-titlo-enischyontas-tin-koinoniki-kainotomia-kai-synochi-ston-dimo-peiraia/

Η είσοδος στο εργαστήριο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Λεονάρδου Ξένια στο τηλέφωνο 210-4101930 ή στο email [email protected] .

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ