Εφημερίδα Κοινωνική

Διμερής διάλογος HELMEPA – Αμερικάνικης Ακτοφυλακής

 Breaking News

Διμερής διάλογος HELMEPA – Αμερικάνικης Ακτοφυλακής
29 Νοεμβρίου 2021

Με σκοπό τη βέλτιστη προετοιμασία Ναυτικών και Πλοίων για τις επιθεωρήσεις PSC στα λιμάνια των ΗΠΑ και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας, πρόληψης της ρύπανσης και βιωσιμότητας, εκπρόσωποι των εταιρειών-μελών της HELMEPA έθεσαν απευθείας τα ερωτήματά τους στον Rear Admiral John W. Mauger, Assistant Commandant for Prevention Policy της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

H καθιερωμένη Ετήσια Σύσκεψη Μελών με την ηγεσία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής που λαμβάνει χώρα στη Washington, D.C., πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid-19, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, διατηρώντας ενεργή την επικοινωνία και αναδεικνύοντας τη στενή και μακρόχρονη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA με την ηγεσία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (US Coast Guard), όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της HELMEPA κα Σεμίραμις Παληού. Τον συντονισμό και σχολιασμό του διαλόγου ανέλαβε ο κ. Πάνος Ζαχαριάδης, μέλος του ΔΣ της HELMEPA.

Συγχαίροντας τη HELMEPA για το έργο της τα τελευταία 40 χρόνια και τη συνεισφορά της στην παγκόσμια ευημερία και τη βιωσιμότητα, ο Αμερικανός Ναύαρχος Mauger παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν πλοία ξένης σημαίας που επισκέπτονται τα λιμάνια των ΗΠΑ, εστιάζοντας στην τριπλή πρόκληση που αφορά στην εκτιμώμενη αύξηση του θαλάσσιου εμπορίου, τόσο σε όγκο όσο και σε αριθμό πλοίων, με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του αυτοματισμού και την εξάλειψη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η ομιλία του κάλυψε όλα τα επίκαιρα θέματα, όπως τις επιπτώσεις του COVID-19 στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, τα συστήματα αυτονομίας στα πλοία και τα νέα καύσιμα, τον έλεγχο των απορρίψεων από τα πλοία μέσω του επερχόμενου Vessel Incidental Discharge Act (VIDA), τη διαχείριση θαλάσσιου έρματος και τη μεταφορά ξενικών ειδών (biofouling), τις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις και τις νέες τεχνολογίες, την ευημερία και ψυχική υγεία των ναυτικών (crew wellness) καθώς και την κυβερνοασφάλεια, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής των ΗΠΑ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ