Εφημερίδα Κοινωνική

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών
15 Νοεμβρίου 2021

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, θα πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Νοεμβρίου 2021 διανομή προϊόντων στα πλαίσια του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», μέσω Αποκεντρωμένων Προμηθειών, που αφορά 3.321 αιτήσεις με 5.691 ωφελούμενους, ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΤΑΙΡΟΙ

15/11/2021 ΔΗΜΟΣ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
16/11/2021 ΔΗΜΟΣ  ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΑΦΝΗΣ
17/11/2021 ΔΗΜΟΣ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
18/11/2021 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
19/11/2021 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

 

Συγκεκριμένα θα διατεθούν σε πακέτα:

ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κριθαράκι, μακαρόνια Νο 6, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια, γάλα εβαπορέ, μαρμελάδα, τοματοπολτός.

ΝΩΠΑ ΠΡΟϊΟΝΤΑ: βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, μήλα, πατάτες, φέτα και γραβιέρα.

ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ και ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν.

ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: γάλα σκόνη, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο.

ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ: πάνες, μωρομάντιλα.

Παράλληλα, θα προωθηθούν οι αδιάθετες ποσότητες των νωπών προϊόντων στα Κοινωνικά Συσσίτια των Δήμων της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, καθώς και σε συσσίτια Ιερών Ναών.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων και καθόσον οι διανομές ΤΕΒΑ έχουν ως αντικείμενο τον επισιτισμό, εφαρμόζονται κατ’ αναλογία τα ισχύοντα για τα καταστήματα τροφίμων (προσέλευση χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid – test), αλλά με την τήρηση των λοιπών προληπτικών μέτρων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κλπ).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα: «Η προσφορά στήριξης στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, η προσφορά αλληλεγγύης, αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Αυτό επιτυγχάνεται με συστηματική προσπάθεια, σχεδιασμό και συνεπή εφαρμογή του προγράμματός μας ώστε να συμβάλουμε στην άμβλυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και στην κάλυψη βασικών αναγκών».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ