Εφημερίδα Κοινωνική

Διαχείριση απορριμμάτων: Κινήσεις αποσυμπίεσης της αυτοδιοικητικής «χύτρας» στον ευρύτερο Πειραιά;

 Breaking News

Διαχείριση απορριμμάτων: Κινήσεις αποσυμπίεσης της αυτοδιοικητικής «χύτρας» στον ευρύτερο Πειραιά;
22 Νοεμβρίου 2021

Tο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε, όπως μάθαμε από ανακοίνωση του Δήμου Περάματος, μοναδικό θέμα τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Αττικής (ΠΕΔΑ), μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην κρίσιμη αυτή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Α’ και Β’ Πειραιά αλλά και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γ.Μαρκόπουλος.

Εντύπωση ωστόσο μας προκάλεσε το γεγονός ότι αυτή η τηλεδιάσκεψη πέρασε στα «ψιλά γράμματα» , παρότι είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα της περιοχής ενώ μάλιστα βρίσκονται σε  εξέλιξη οι κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο ΣΜΑ Σχιστού.

Ακόμη και η εφημερίδα μας πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη από «σπόντα». Ακολούθησε μια ανακοίνωση μεμονωμένη- περιγραφική από πλευράς Δήμου Περάματος και… αυτό. Τι συμφωνήθηκε; Ποιες οι γνώμες των δημάρχων αναλυτικά;

Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναδεικνύονται σε όλο τους το μέγεθος, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ΜΜΕ, όπως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ που ασχολείται επισταμένως με το θέμα  τους τελευταίους μήνες και το αναδεικνύει κάνοντας συνεχόμενα ρεπορτάζ.

Εκτός βέβαια αν η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη για τη διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή μας είχε απλώς «διακοσμητικό» χαρακτήρα και λειτούργησε ως επαφή «αποσυμπίεσης», σε μια αυτοδιοικητική «χύτρα» που είναι έτοιμη να εκραγεί και να συμπαρασύρει τη Β’ Πειραιά και όχι μόνο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ