Εφημερίδα Κοινωνική

Δενδροφύτευση από εθελόντριες στους κήπους της Τερψιθέας

 Breaking News

Δενδροφύτευση από εθελόντριες στους κήπους της Τερψιθέας
04 Νοεμβρίου 2021

Δενδροφύτευση στους κήπους της Τερψιθέας πραγματοποίησαν εθελόντριες του Σοροπτιμιστικoύ Ομίλου Πειραιά, με τη στήριξη του  Δήμου Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη του εθελοντισμού σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η συμβολική αυτή πρωτοβουλία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για την κλιματική αλλαγή και το βιώσιμο περιβάλλον.

Η δράση αυτή  υποστηρίχτηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο «Πολύμορφη», στο οποίο προεδρεύει η Αρχιτέκτων κα Ξανθένια Μαντά, από τη συμβουλευτική εταιρεία, «Following my dreams», η οποία προσέφερε τα ελαιόδεντρα για φύτευση και από την κα Κλαίρη Παπαγεροθέου δόκιμο μέλος του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Στηρίξαμε με χαρά την εθελοντική πρωτοβουλία του Σοροπτιμιστικoύ Ομίλου Πειραιά, να προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στους κήπους της Τερψιθέας, δείχνοντας την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι σημαντικό που μέσα από τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες  στέλνουμε ένα μήνυμα για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος. Από την πλευρά μας  συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση χώρων πρασίνου, αλλά και την αύξησή  του σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία  της πόλης. Ως Δήμος στηρίζουμε πάντα εθελοντικές ενέργειες, υλοποιώντας συνέργειες προς όφελος του περιβάλλοντος και της πόλης».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Η πρωτοβουλία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πειραιά να προχωρήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά στη φύτευση ελαιοδέντρων στους κήπους της Τερψιθέας είναι πολύ σημαντική σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο. Στέλνει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και δράσης της κοινωνίας των πολιτών για το πράσινο και το περιβάλλον. Είναι μία πρωτοβουλία που πρέπει να βρει παντού μιμητές».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ