Εφημερίδα Κοινωνική

Δ. Μαρκόπουλος : Η παραβατικότητα των Ρομά στη Β’ Πειραιά έχει έδρα στο Σχιστό Κορυδαλλού

 Breaking News

Δ. Μαρκόπουλος : Η παραβατικότητα των Ρομά στη Β’ Πειραιά έχει έδρα στο Σχιστό Κορυδαλλού
01 Νοεμβρίου 2021

Σε πρώτη πολιτική του προτεραιότητα θέτει ο βουλευτής της ΝΔ , στη Β’ Πειραιά , Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Μ΄ αφορμή τα τελευταία γεγονότα αλλά και όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο Σχιστό Κορυδαλλού , ο κ. Μαρκόπουλος , επαναφέρει επιτακτικά τη μεταφορά εκεί του Αστυνομικού Τμήματος.

«Όλοι γνωρίζουμε πως η παραβατικότητα των Ρομά στη Β Πειραιά έχει έδρα στο Σχιστό Κορυδαλλού . Από εκεί εφορμούν στο Πέραμα, στο Κερατσίνι ακόμα και στο νησί της Σαλαμίνας» υπογραμμίζει σε σχετική ανάρτηση που προέβη στα κοινωνικά δίκτυα .

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι τη σχετική πρόταση την είχε καταθέσει και στο παρελθόν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , με την πολιτική ηγεσία του οποίου είχε και συναντήσεις γι αυτό το θέμα. «Θα επαναφέρω στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ την πρόταση για τη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στον Άνω Κορυδαλλό το οποίο θα εποπτεύει τις παραβατικές δράσεις των Ρομά».

Ο κ. Μαρκόπουλος σημειώνει ότι « η ομάδα ΔΙΑΣ λειτουργεί θετικά σαφώς, όμως κυρίως κατασταλτικά κι ενώ το έγκλημα έχει συντελεστεί. Χρειάζονται λοιπόν αστυνομικά τμήματα στις περιοχές υψηλής παραβατικότητας ώστε να υπάρχει πρόληψη πριν το έγκλημα. Να συλλέγονται πληροφορίες και να εκτονώνονται εντάσεις πριν εξελιχθούν. Να υπάρχουν επικοινωνίες με τις κοινότητες και να επιλύονται προβλήματα των ανθρώπων αυτών».

Καλεί σε την ηγεσία της ΕΛΑΣ «να δει την πρόταση για δημιουργία τέτοιου αστυνομικού τμήματος και για άλλες περιοχές όπως η δυτική Αττική ή η δυτική Β’ Αθήνας που έχουν παρόμοια με εμάς ζητήματα».

Υπενθυμίζει επίσης τι θετικές πρωτοβουλίες που παράλληλα έχει αναλάβει «για την κοινότητα των Ρομά προς την κατεύθυνση κατευνασμού τους αλλά κι επίλυσης των ειδικών προβλημάτων τους. Ανακούφισης τους γιατί κι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν. Δράσεις μαζί με τον φίλο Βασίλη Παϊτέρη που τον αναγνωρίζουν οι Ρομά ως σημαντικό μέλος τους. Η παιδεία και οι υποδομές στις περιοχές τους ίσως δώσουν μια πρώτη λύση στον κοινωνικό αποκλεισμό τους. Μην ξεχνάμε όμως κι όσους πολίτες της περιοχής μας υποφέρουν από την ανομία και βλέπουν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται» καταλήγει, αναφέροντας στην ανάρτηση του ο κ. Μαρκόπουλος.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ