Εφημερίδα Κοινωνική

Αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού: Μέλη της Ο.Μ. «αδειάζουν» απόφαση! Την καταγγέλλουν ως «υπονομευτική» και ξεκαθαρίζουν: Στηρίζουμε τη Δημοτική Παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»

 Breaking News

Αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού: Μέλη της Ο.Μ. «αδειάζουν» απόφαση! Την καταγγέλλουν ως «υπονομευτική» και ξεκαθαρίζουν: Στηρίζουμε τη Δημοτική Παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»
22 Νοεμβρίου 2021

Στα χέρια της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ έφτασε η ανακοίνωση μελών της «Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού», που αποκαλύπτει εσωτερικές διεργασίες και αναταραχές στην παράταξη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, σε μια περίοδο μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μπει πιο βαθειά στον κοινωνικό ιστό και να συσπειρώσει τη δύναμή του στις τοπικές κοινωνίες διοργανώνοντας συγκεντρώσεις και ομιλίες.

Μέλη της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορυδαλλού, στην ανακοίνωσή τους «φωτιά», που απευθύνεται σε συντρόφους και στελέχη της παράταξης και η οποία πληροφορούμαστε ότι έχει κοινοποιηθεί  τόσο σε τοπικές -νομαρχιακές, όσο και στο κεντρικό κόμμα, καταγγέλλουν ότι «…δυστυχώς για τον Κορυδαλλό μια “ολιγομελής ομάδα” με ενέργειες που εκπορεύονται από προσωπικές φιλοδοξίες, θολώνουν το μήνυμα της παράταξης…!».

Η καταγγελία αφορά απόφαση που ελήφθη στις 15/11/2021 , σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ προχωρά σε “αποδέσμευση από κάθε πολιτική ή οργανωτική σύνδεση με την παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»”.

Όμως η απόφαση αυτή-σύμφωνα με την ανακοίνωση μελών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορυδαλλού- πάρθηκε από τη… γνωστή μειοψηφία της παράταξης «χωρίς καμία διαβούλευση με τα κεντρικά όργανα του κόμματος» και χωρίς να τηρηθεί η εσωκομματική διαδικασία!

Μέλη της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορυδαλλού ξεκαθαρίζουν ότι εξακολουθούν και στηρίζουν τη Δημοτική Παράταξη “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”, η οποία όχι μόνο συντάσσεται με τις θέσεις του κόμματος αλλά στις τελευταίες εκλογές, ανέβασε και τα ποσοστά του στην περιοχή.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  έχοντας στα χέρια της την επιστολή, θα ψάξει περισσότερο το θέμα.

Αναμένονται εξελίξεις.

 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της μελών ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορυδαλλού:

«Αγαπητοί  Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος της πανδημίας, της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οδεύει συντεταγμένα σε διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου, προκειμένου να δώσει  στο επικείμενο Συνέδριο του πειστικές απαντήσεις στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας γενικότερα  και  να οδηγήσει την κοινωνία σε μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης με αριστερό πρόσημο, δυστυχώς για τον Κορυδαλλό μια ολιγομελής ομάδα με ενέργειες που εκπορεύονται από προσωπικές φιλοδοξίες, παραγοντισμούς, αντισυντροφικές και ρεβανσιστικές  πρακτικές, θολώνουν το μήνυμα για το οποίο όλοι μας αγωνιζόμαστε να εκπέμψουμε. Οι ενέργειες αυτές είναι βέβαιο ότι το μόνο που κάνουν είναι, να  λειτουργούν ενάντια στη συσπείρωση των μελών του κόμματος και στη προσπάθεια διεύρυνσης και περαιτέρω γείωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη κοινωνία.

Έτσι μέσα από διάφορες μεθοδεύσεις αποκλεισμού συντρόφων και συντροφισσών, που προηγήθηκαν στο χώρο των γραφείων της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά και έπεσαν στο κενό λόγω της δια ζώσης παρουσίας των μελών μας εκεί , η γνωστή ισχνή μειοψηφία  μεθόδευσε τη διεξαγωγή μιας διαδικτυακής διαδικασίας, που οδήγησε στην έκδοση απόφασης στη ΓΣ της ΟΜ στις 15/11/2021 , σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ προχωρά σε “αποδέσμευση από κάθε πολιτική ή οργανωτική σύνδεση με την παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»”.  Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι η συνεργασία της Δημοτικής Κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ  “Για μια Πόλη Αλλιώς” με τη Παράταξη της τότε Δημοτικής Αρχής  “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”, υλοποίησε με δημοκρατικές διαδικασίες την κεντρική πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του 2019, για συνεργασίες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές με ευρύτερα προοδευτικά και δημοκρατικά σχήματα. Η κεντρική αυτή απόφαση, όπως εφαρμόστηκε και στο Κορυδαλλό, δεν έχει ανακληθεί από τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η Δημοτική Παράταξη “Πολίτες για τον Κορυδαλλό” να έρθει πρώτη δύναμη στο α’ γύρο των  εκλογών, με ποσοστό 38% (το ποσοστό του νυν Δήμαρχου ήταν 21%), σε αντίθεση με προηγούμενες εκλογές όπου το ποσοστό  δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν σε  6% και  14% .

Η εν λόγω απόφαση αυτή της 15/11/2021, που χαρακτηρίζεται από ανακρίβειες, απόκρυψη της πραγματικότητας και διαστρέβλωση της αλήθειας, κοινοποιήθηκε στα  μέλη της ΟΜ και τον τοπικό τύπο με σκοπό να διενεργηθούν τετελεσμένα ερήμην του κόμματος.  «Παρέλειψαν»  όμως να ενημερώσουν τα μέλη, ότι η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης χωρίς καμία νομιμοποίηση λόγω έλλειψης απαρτίας, με καταγραφή της «πρόθεσης» ψήφου, και με τη ψήφο μελών που στις  Δημοτικές Εκλογές του 2019  συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν σε άλλες Δημοτικές Παρατάξεις, ενάντια στην κεντρική απόφαση του κόμματος για συμμετοχή και στήριξη της Δημοτικής Παράταξης “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”. Και επειδή οι αριθμοί ουδέποτε ψεύδονται, σε σύνολο 284 εγγεγραμμένων μελών, ψήφισαν 56 μέλη δηλ. το 18% της οργάνωσης και υπέρ της αποχώρησης  48 μέλη δηλ. το 15%, των οργανωμένων μελών του κόμματος.

Η κραυγαλέα δε απόδειξη της όλης μεθόδευσης  ήταν ο προσχεδιασμένος  αποκλεισμός από τη όλη διαδικασία, της εκλεγμένης Δημοτικής μας Συμβούλου,  επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Για μια πόλη Αλλιώς» και καταξιωμένου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ , σ. Μ. Καλαμάρη,  η  οποία  όχι μόνο ουδέποτε  έχει κληθεί από την ΟΜ Κορυδαλλού για συζήτηση επι θεμάτων από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έως σήμερα του Δήμου Κορυδαλλού, αλλά δεν της απεστάλη ούτε καν πρόσκληση για συμμετοχή στην ΓΣ, αν και είναι η δεύτερη Οργάνωση της

Επειδή το θέμα της πολιτικής στρατηγικής στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα πολύ σημαντικό   και κρίσιμο ζήτημα  που χαράσσεται από τα κεντρικά καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία,  όπως άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επειδή η  απόφαση που ελήφθη για κρίσιμο ζήτημα στη συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού στις 15/11/2021, χωρίς καμία διαβούλευση με τα κεντρικά όργανα του κόμματος, αφορά ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, τη στρατηγική και τη θέση του κόμματος για τα αυτοδιοικητικά και διαφοροποιεί τον υπάρχοντα κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επειδή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 8, § 14, που ρητά αναφέρει ότι “ Αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα λαμβάνονται από συνελεύσεις που έχουν απαρτία 50%+1 των μελών της ΟΜ.“, είναι εμφανώς αντικαταστατική και  στερείται έτσι πολιτικής νομιμοποίησης , προκαλώντας τοπική αντισυσπείρωση

Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Για μια πόλη Αλλιώς» , που συμμετέχουμε, συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε στην Δημοτική Παράταξη “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”, δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την παράνομη και αντικαταστατική απόφαση των υπονομευτών της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζεται από προσωπική εμπάθεια και ρεβανσισμό.  Καταγγέλλουμε τους εμπνευστές της και συνεχίζουμε πιστοί στις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος, να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε τη Δημοτική Παράταξη “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”.

`                                                                                          Μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Κορυδαλλού»

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ