Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO»

 Breaking News

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO»
29 Οκτωβρίου 2021

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά με ανακοίνωση της εκφράζει την «αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO».

«Η μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά δείχνει ότι ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων έχει την αμέριστη στήριξη της κοινωνίας.

Στην απόφαση του σωματείου εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για τον θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας, με την παράλληλη διεκδίκηση σειράς δίκαιων αιτημάτων, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αλλά και η κοινωνία ανταποκρίθηκαν με μαζική παρουσία.

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μελών των ΟΜ του Πειραιά, η οποία συνομίλησε με εργαζόμενους και με τη διοίκηση της ΕΝΕΔΕΠ δηλώνοντας την αλληλεγγύη του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι η μη ένταξη μέχρι σήμερα των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και η κατάργηση του νόμου για τη συνευθύνη αναθέτοντος και εργολάβου που είχαν θεσπιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η ουσιαστική διάλυση κάθε μηχανισμού ελέγχου, καθιστούν τις εργασιακές συνθήκες στο λιμάνι αφόρητες.

Το μεγαλειώδες κύμα συμπαράστασης της κοινωνίας στους εργαζόμενους του λιμανιού φαίνεται να αγνοεί η εργοδοσία, η οποία προσπάθησε εν κρυπτώ να κηρύξει την απεργία των εργαζομένων παράνομη.
Καλούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσει να στηρίζει την αυθαιρεσία στο λιμάνι, να επιβάλει συνθήκες ασφαλούς εργασίας και να σεβαστεί τις επιλογές των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις χωρίς παρεμβάσεις υπέρ της εργοδοσίας. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος και θα είναι νικηφόρος».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ