Εφημερίδα Κοινωνική

Προληπτικός καθαρισμός ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

 Breaking News

Προληπτικός καθαρισμός ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων
07 Οκτωβρίου 2021

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για αστυνόμευση και  καθαρισμό των ρεμάτων με επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ολοκληρώθηκαν από 29/9/2021 οι προληπτικές εργασίες καθαρισμού των ανοικτών ρεμάτων στους  Δήμους  της αντιπεριφέρειας Πειραιά.

Με τις εργασίες καθαρισμού απομακρύνθηκαν φερτά υλικά και βλάστηση, με στόχο να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή των όμβριων υδάτων και να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης και καμία περιουσία.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων που έχουν οριστεί υπεύθυνοι για την αστυνόμευση θα πραγματοποιούν τακτικές αυτοψίες προκειμένου εγκαίρως να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, κυρίως από την αυθαίρετη απόθεση σκουπιδιών από ασυνείδητους..

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου ανέφερε:

«Οι φετινές πυρκαγιές στην Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν μεγάλα τμήματα δασικών εκτάσεων αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Από την πλευρά μας,  σύμφωνα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ξεκινήσαμε έγκαιρα  τον επανέλεγχο και τους καθαρισμούς σε όλα τα ρέματα αρμοδιότητάς μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τους συμπολίτες μας. Θέλω να επισημάνω για ακόμη μία φορά  ότι τόσο εμείς ως Διοίκηση της Περιφέρειας όσο και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και  της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  θα είμαστε σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επικίνδυνου φαινομένου.

Επιπλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί  αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε καταγεγραμμένα επικίνδυνα σημεία του Δήμου Περάματος  και στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου  στο Δήμο Πειραιά και αναμένουμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εγκατάσταση του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών, ενώ σε στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου από την Οικονομική Επιτροπή είναι δύο  διαγωνισμοί που αφορούν μεγάλα τμήματα των  Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ