Εφημερίδα Κοινωνική

Μαρία Ανδρούτσου: Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Αγίου Δημητρίου να προσφύγει κατά της επιβολής προστίμου, αντικρούοντας την ψευδεπίγραφη τεκμηρίωση της Διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας

 Breaking News

Μαρία Ανδρούτσου: Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Αγίου Δημητρίου να προσφύγει κατά της επιβολής προστίμου, αντικρούοντας την ψευδεπίγραφη τεκμηρίωση της Διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας
10 Οκτωβρίου 2021

Όλη η αλήθεια για το πρόστιμο των 1500 € από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αγίου Δημητρίου κατόπιν καταγγελίας Δημοτικού Συμβούλου 

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου ανοίγει τα χαρτιά της και αναφέρει κατά δήλωσή της όλη την αλήθεια για το πρόστιμο των 1,500 ευρώ τα εξής:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι στίβος προσωπικών αντιπαραθέσεων, αλλά πεδίο συνθέσεων και καθημερινού αγώνα για το δήμο και τους συμπολίτες μας.
Για το δημοτικό σύμβουλο, που πανηγυρίζει για το πρόστιμο των 1500 €, που επιβλήθηκε, κατόπιν καταγγελίας του, από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο μας, προφανώς η πιο πάνω φράση είναι “άγνωστο κείμενο”.
Κι όπως πάντα η μισή αλήθεια προσφέρεται για πρωτοσέλιδα!
Η άλλη μισή, που τεχνηέντως δεν αναζητήθηκε, είναι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προσφύγει κατά της επιβολής προστίμου, αντικρούοντας την ψευδεπίγραφη τεκμηρίωση της Διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αυτής ακριβώς της Υπηρεσίας, που αν και έχει την αρμοδιότητα του Ρέματος, έχει την απόλυτη ευθύνη για την παντελή απουσία μέτρων προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την αποκατάσταση του προβλήματος κατάπτωσης πρανών στην παραρεμάτια οδό (όπως φαίνεται στις ΠΡΙΝ φωτογραφίες), εκτελώντας με ίδια μέσα εργασίες αποκατάστασης οδοποιίας, που άλλωστε η ίδια Περιφέρεια με έγγραφό της είχε προτείνει.
Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο! Αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες σε δύο σημεία παραρεμάτιων οδών ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ.

Προς απόδειξη του παραλογισμού της γραφειοκρατικής προσέγγισης των προβλημάτων του ρέματος από υπηρεσιακούς παράγοντες, παραθέτουμε ανάρτηση της Περιφέρειας για το αναγκαίο από το 2019 έργο, στο αντικείμενο του οποίου περιλαμβάνονται τόσο τα πρανή, όσο και το γεφυράκι της οδού Δράμας.  

“Με την υπ’ αριθ. 930/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Α. εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, προεδρεύοντος του κ. Νικ. Πέππα, η διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων Περιφέρειας Αττικής (2019)» προϋπολογισμού 3.225.806,45 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), κατόπιν σχετικής εισήγησης της Δ/νσης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας και σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αντιιπλημμυρικής Προστασίας κ. Θαν. Κατσιγιάννη. Στην περιγραφή του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ 2019 και στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Π.Α. (σχετ. η υπ’ αριθ. 328/2019 απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου), περιλαμβάνονται ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) οι θέσεις των επεμβάσεων μεταξύ των οποίων (α) το ρέμα Πικροδάφνης (οδοί Ιατρίδου, Ξάνθης – Δαιδάλου – Αρματολών, επέκταση οδού Αιγίνης στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, γέφυρα οδού Κουντουριώτου στον Δήμο Παλ. Φαλήρου και γέφυρα Δράμας στον Δήμο Αγ. Δημητρίου (β) το ρέμα Λαγκαδίων (αρχή Λαγκαδίων) στον Δήμο Αλίμου.
Οι εργασίες αποκατάστασης στοχεύουν στην άρση της επικινδυνότητας στα σημεία των ρεμάτων, για τα οποία συντρέχει επιτακτική ανάγκη παρέμβασης.”

Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα; 

Στην φωτογραφία ΠΡΙΝ, όπου ο  Περιφερειάρχης (2019), συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο κατάπτωσης όλου του παραρεμάτιου δρόμου από τα νεροφαγώματα;
Ή στη φωτογραφία ΜΕΤΑ την παρέμβαση του τεχνικού μας συνεργείου, αφού πέρασαν 2 και πλέον έτη απραξίας, παρότι το έργο του 2019 είχε εγκριθεί;
Γι’ αυτό το ΜΕΤΑ τιμωρείται ο Δήμος από τους υπεύθυνους της απραξίας που οδήγησε στο ΠΡΙΝ και της πλήρους απαξίας προς τους συμπολίτες μας, ιδίως όσους διαμένουν παραρεμάτια ή διέρχονται από την πεζογέφυρα της οδού Δράμας!
Γι’ αυτό το ΜΕΤΑ, με μεγάλη ικανοποίηση “αναλαμβάνουμε την ευθύνη” της αποκατάστασης και δηλώνουμε αποφασισμένοι να ενεργούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, όσα πρόστιμα κι αν επιβάλλονται! 
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ άλλωστε γνωρίζουν καλά πως η αντίθεση του Δήμου μας διαχρονικά, απέναντι στα φαραωνικά σχέδια μετατροπής του φυσικού ρέματος σε οχετό εντός τοιχίων από συρματοκιβώτια, ενοχλούσε τους “αρμοδίους”!

 

agios-dimitrios-remata-1

 

 

 

 

 

 

 

agios-dimitrios-remata-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agios-dimitrios-remata-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agios-dimitrios-remata-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εφημερίδα Κοινωνική αναμένει την απάντηση για το θέμα από την Περιφέρειας Αττικής για να την παρουσιάσει στους αναγνώστες της

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ