Εφημερίδα Κοινωνική

H αποκαλυπτική στήλη black spider της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

 Breaking News

H αποκαλυπτική στήλη black spider της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
16 Οκτωβρίου 2021

 

 

Οι κακοτεχνίες έχουν και δημιουργό με ονοματεπώνυμο και… επιβλέποντα με ονοματεπώνυμο

 

Κάνοντας ένα mini απολογισμό του διημέρου-τρόμου, κρατήσαμε την ατάκα που είπε ο Ευθύμιος Λέκκας: «Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε ως τώρα. Ζούμε μια κλιματική κρίση!». Και βεβαίως κανείς δεν ζητάει από το (ελληνικό) κράτος να δαμάσει τη Φύση. Αλλά δικαιούται κανείς να ζητάει να έχουν καθαριστεί τα φρεάτια. Όχι «στην ώρα τους» όπως διαβεβαιώνουν πάσης φύσεως τοπικοί «άρχοντες», για να διαψευστούν έπειτα από δρόμους-ποτάμια, αλλά… συνεχώς. Δικαιούται κανείς να ζητάει από μια τοπική αυτοδιοίκηση να ελέγχει τους μικρούς ή και τους μεγάλους εργολάβους, για το τι έργα κάνουν, πώς τα κάνουν και πώς τα παραδίδουν (είχε γράψει σχετικά η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ). Αλλιώς μετά όλοι μαζί με ευκολία αναφωνούμε πανηγυρικά: «Αυτή είναι η Ελλάδα!». Και εννοούμε ακριβώς αυτό: Ότι δηλαδή ζούμε σε μια χώρα που συζητάει συνεχώς τα ίδια πράγματα γιατί δεν είναι σε θέση να αλλάξει τίποτα!

 

 

 

 

 

ΚΙΝΑΛομαζώματα

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για το ΚΙΝΑΛ, με όλο το σεβασμό στην περιπέτεια υγείας της επικεφαλής του. Πιστεύουμε ότι για να αποκτήσει ένα κόμμα προοπτική εξουσίας ή, τέλος πάντων, ανάδειξης σε υπολογίσιμο πόλο, απαιτείται η διάθεση για ανανέωση και νέα εκκίνηση να αποτυπώνεται και στα πρόσωπα! Δείτε τους υποψηφίους αρχηγούς του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (συμπεριλαμβανομένων και των Γερουλάνου και Κεγκέρογλου). Αν εξαιρέσεις τον Ανδρουλάκη, που δεν είναι βουλευτής και συνεπώς αν εκλεγεί θα υπάρξουν ανακατατάξεις, οι υπόλοιποι προσπαθούν να ισχυριστούν ότι αντιπροσωπεύουν το… καινούργιο. Μάλιστα οι δύο από αυτούς, ο Λοβέρδος και ο Καστανίδης, παραπέμπουν ευθέως στο ΠΑΣΟΚ και στα ωραία χρόνια… Θέλει «δουλειά» η διαδικασία! Αλλιώς ποσοστιαία μπορεί να καταλήξει «χωρίς πάτο». Ωστόσο, ναι, η υπόθεση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχει ευρύτερη αξία όσον αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες… Και επιπλέον αξία όσον αφορά στις τοπικές οργανώσεις οι οποίες αναζητούνται με τα κιάλια.

 

 

 

 

 

 

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Πιάστε την ουσία, αφήστε τις φωτογραφίες

 

Το «συνέδριο της φωτογράφισης» μοιάζει να είναι ο τίτλος που διεκδικεί το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Πλήθος αυτοδιοικητικών αναρτούν στα social media την παρουσία τους, τους αυτοδιοικητικούς φίλους τους και τις επαφές που είχαν. Κάποια πρόταση; Κάτι διαφορετικό; Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, πληροφορηθήκαμε ότι τελικά αποτυπώθηκε (και επίσημα) η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ κυβέρνησης και των τοπικών κοινωνιών. Οι δήμαρχοι επανήλθαν σε πάγιες διεκδικήσεις «καθημερινότητας»  και οι υπουργοί εξήγγειλαν χρηματοδοτήσεις και αρμοδιότητες. Ό,τι δηλαδή και τις προηγούμενες χρονιές. Κατά τα άλλα… οι δημόσιες σχέσεις ευδοκίμησαν και μόλις επιστρέψουν οι δήμαρχοι εκ Θεσσαλονίκης θα δουν ξανά την «γκρίζα» αυτοδιοικητική πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

Αποκλειστικά ρεπορτάζ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και αντικειμενική ενημέρωση

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παρουσίασε άγνωστες πτυχές της πειραϊκής επικαιρότητας με αποκλειστικά ρεπορτάζ,  (κυκλοφοριακό, τραμ, δικαστικό μέγαρο, γιαπί Ραλλείου, έργα) με ειδήσεις που προέκυψαν μέσα από την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που κάναμε με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος και ευχαρίστησε δημοσίως την εφημερίδα μας για την αντικειμενική ενημέρωση που παρέχει στους Πειραιώτες, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι διαβάζει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και δέχεται ακόμη και την κριτική που ασκείται μέσω καταγγελιών, γιατί έτσι και η δημοτική Αρχή γίνεται καλύτερη.

 

 

 

 

Εκεί να δείτε Μπα(χα)λλο!

 

Φωτιές, σεισμοί, καταποντισμοί… έχουν κατακλύσει (και λογικά) την επικαιρότητα, αλλά –μην ξεχνάμε- υπάρχουν προβλήματα που μετά τη βροχή θα βγουν σαν τα… σαλιγκάρια. Εκεί να δείτε Μπά(χα)λλα! Ακρίβεια, ρυθμίσεις, χρέη, τζίροι καταστημάτων, μέτρα, περιορισμοί, ανεμβολίαστοι, νομοσχέδια. Απ’ όλα έχει ο μπαξές! Ετοιμαστείτε.

 

 

 

 

Ανοίγουν συρτάρια, «τρίζουν» καρέκλες!

…για να μη μιλήσουμε και για διαγωνισμούς, αποφάσεις φορέων, οικονομικών επιτροπών και deals που ευδοκίμησαν στο παρασκήνιο του κρατικού «συναγερμού». Έρχονται αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες! Μείνετε συντονισμένοι στην εφημερίδα μας.

 

 

 

 

 

 

Περί… διαδικτυακής απατής

 

Όπως διαβάζετε κατά καιρούς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, οι ηλεκτρονικές απάτες εξελίσσονται. Το παιχνίδι του κλέφτη και αστυνόμου είναι σκληρό. Η αστυνομία αντιμετωπίζει τις μεθόδους που ξέρει, οι κλέφτες βρίσκουν νέους τρόπους για να φτάσουν στο έγκλημα. Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στη συνέχεια με τα θύματα. Σκεφτείτε απλά τον εαυτό σας ως εξής: Καταλαβαίνετε ότι την έχετε πατήσει και επικοινωνείτε με την τράπεζα. Κι ενώ περιμένετε ότι κάπου εκεί θα τελειώσει η ταλαιπωρία σας, στην πραγματικότητα αυτή μόλις έχει αρχίσει… Οι τράπεζες προφανώς και δεν μπορούν να είναι πανταχού παρούσες και να προλαβαίνουν τη δράση των απατεώνων. Ούτε και είναι αυτός ο ρόλος τους. Μπορούν όμως να προσπαθήσουν σκληρά για την ενημέρωση των πολιτών και να λάβουν αυστηρότερα μέτρα προστασίας στις συναλλαγές. Είναι και προς το δικό τους συμφέρον.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ