Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά -ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Όσα ανέφερε για Κηφισό, ΣΜΠΕ-COSCO, σχολικές καθαρίστριες, Πειραϊκή

 Breaking News

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά -ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Όσα ανέφερε για Κηφισό, ΣΜΠΕ-COSCO, σχολικές καθαρίστριες, Πειραϊκή
06 Οκτωβρίου 2021

Σημαντικά ζητήματα έθεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, λαμβάνοντας το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Αρχικά, ενημέρωσε το Σώμα για την κοινή επιστολή που έστειλε με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής για το θέμα του Κηφισού και τα αντιπλημμυρικά.

Όπως είπε έλαβε δυο απαντήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίες ωστόσο δεν περιελάμβαναν κάτι ουσιαστικό, πέραν του ότι «πετάνε» το μπαλάκι στην Περιφέρεια Αττικής, γνωστό φαινόμενο -όπως είπε- στην Ελλάδα, με την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων.

Ακολούθως, ο δήμαρχος καλωσόρισε τον νέο προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Καραμολέγκο, τον οποίο και χαρακτήρισε «ορεξάτο» ενώ μίλησε και με καλά λόγια για την προκάτοχο της θέσης, κα Καραγκιοζοπούλου.

Σε ερώτηση σχετικά με την οδό Τσαμαδού είπε ότι πλέον γίνεται οριστική μελέτη για ασφαλτόστρωση με υπόβαση, που θα λύσει το πρόβλημα με τις φθορές στο οδόστρωμα. Για την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους (Πειραϊκή), είπε ότι υπάρχουν θετικά νέα και το έργο θα ενταχθεί σε χρηματοδότηση μέχρι τον Οκτώβρη.

Προανήγγειλε επίσης ότι ο Δήμος Πειραιά θα προσλάβει ακόμη 48 ακόμα σχολικές καθαρίστριες για να μπορέσει να βγει η σχολική χρονιά, πιο ομαλά. Τέλος, για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ είπε ότι θα ακούσει τις τοποθετήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο, ενημερώνοντας για την καταψήφισή της και από την Περιφερειακή Αρχή, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το ότι οι προσάσεις που έθεσε ο Δήμος, δεν συμπεριελήφθησαν στη μελέτη. 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ