Εφημερίδα Κοινωνική

«Αχ θάλασσά μου σκοτεινή…» – Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο 212 ARTS

 Breaking News

«Αχ θάλασσά μου σκοτεινή…» – Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο 212 ARTS
18 Οκτωβρίου 2021

Ο χώρος τέχνης: 212 ARTS, παρουσιάζει την έκθεση Ζωγραφικής, με τίτλο: «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή…»

Η θάλασσα και οι ιστορίες της στους πίνακες του Στάθη Βατανίδη, του Ανδρέα Δεβετζή και του Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου ως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

«Κάθε μα κάθε φορά, που ακούω το τραγούδι αυτό του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή»,  θυμάμαι όπως είναι φυσικό: το λιμάνι του Πειραιά, την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και το Πέραμα που κάναμε μικροί μπάνιο και αργότερα πηγαίναμε ραντεβού τα βράδια.

Και βέβαια τη Ζέα, το Τουρκολίμανο, λίγο πριν το πρώτο φως του πρωινού, μεθυσμένοι, ευτυχισμένοι, απελπισμένοι.

Όταν λοιπόν μου είπε ο Ευάγγελος Γεωργούλης, να οργανώσουμε κάτι στο πολύ ιδιαίτερο, νεοκλασικό που στεγάζει την εταιρία του, ήταν για μένα μια πρόκληση, να παντρέψω τις σταθερά σκοτεινές και μυστηριώδεις θάλασσες του Πειραιά και του Νίκου με τρεις καλλιτέχνες που αγαπώ, ώστε έτσι: μουσική, ζωγραφική, αλμύρα και το κοινό μας πείσμα ή τρέλα να γίνουν ένα.

Έτσι λοιπόν προτείνω, τον Χρήστο Αντωναρόπουλο, τα ιδιότυπα λιμάνια του, το film noir και τον Humphrey Bogart, τον Στάθη Βατανίδη και τις δυο συγκινητικές θεατρικές αναπαραστάσεις του με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την επέτειο της οποίας πρόσφατα εορτάσαμε.

Και τέλος τον Ανδρέα Δεβετζή με τις ανήσυχες θάλασσες, τα βραδινά φώτα, τα ρυμουλκά και τις λάντσες από τον Άη Γιώργη και τις ακρώρειες του Πειραϊκού λιμανιού.

Άλλοτε σκοτεινές, άλλοτε φωτεινές όπου μπορούν να φτάσουν στα πέρατα του κόσμου.

Είναι ένα ταξίδι, είναι μια περιπέτεια, που εάν θέλετε και εσείς μπορείτε να πάρετε μέρος μαζί μας»,γράφει  ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και επιμελητής της έκθεσης, Μάνος Στεφανίδης.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Μάνος Στεφανίδης, θα ξεναγήσει στον χώρο με θέμα: «θάλασσες του πρωιού, θάλασσες σκοτεινές»

 

 

 

 

 

 

 

Ώρες λειτουργίας 212 ARTS:

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00

Σάββατο 10:00-14:00

Εγκαίνια Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις  19:30 & Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, στις 19:30, 212 ARTS, Αλκιβιάδου 212, Πειραιάς

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ