Εφημερίδα Κοινωνική

Θεσσαλονίκη: Σε αναστολή τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

 Breaking News

Θεσσαλονίκη: Σε αναστολή τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων
23 Σεπτεμβρίου 2021

Σε αναστολή λόγω εντοπισμού πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, τέθηκαν  δύο τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τη σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, από χθές ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Ήδη ο δήμος με δικιά του χρηματοδότηση έχει προμηθεύσει από πέρσι με laptop τους μαθητές προκειμένου οι τελευταίοι αναγκαστούν να συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό 90% Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προχωρήσουμε σε αναστολή.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης. Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από εχθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ