Εφημερίδα Κοινωνική

Στυλιανίδης: Ενημερώθηκε από Περιφέρεια Aττικής και Αστεροσκοπείο για την αντιπλημμυρική θωράκιση πυρόπληκτων περιοχών

 Breaking News

Στυλιανίδης: Ενημερώθηκε από Περιφέρεια Aττικής και Αστεροσκοπείο για την αντιπλημμυρική θωράκιση πυρόπληκτων περιοχών
17 Σεπτεμβρίου 2021

Στη σύγκληση ευρείας διυπουργικής σύσκεψης για τον καλύτερο συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπουργείων με την Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρηστος Στυλιανίδης μετά την ενημέρωσή του, επί του σχεδιασμού των προληπτικών έργων και παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στις πληγείσες περιοχές.

Τον αντιπλημμυρικό προγραμματισμό του παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου Χ. Κοντοές.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια χθεσινής ευρείας σύσκεψης όπου συμμετείχαν επίσης ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ε. Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου ο διευθυντής τεχνικών έργων της περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας Δ. Δρόσης και στελέχη των άνω φορέων.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Πατούλης επισήμανε πως λόγω της διαμόρφωσης των δεδομένων όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν εντατικοποιήσει τις παρεμβάσεις αρμοδιότητάς της, όπως οι καθαρισμοί των ρεμάτων και οι διευθετήσεις των ομβρίων, ενώ με τη συνεργασία του Αστεροσκοπείου και του ΕΚΠΑ καταρτίστηκε προς υλοποίηση από την περιφέρεια μια λίστα έργων και μελετών με προεκτίμηση κόστους, την οποία παρέδωσε στον υπουργό. Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τον κ. Στυλιανίδη για την βούληση της περιφέρειας να συνδράμει τις υπηρεσίες του υπουργείου, σε παρεμβάσεις εκτός αρμοδιότητάς της, όπως η κατασκευή έργων στο ορεινό τμήμα των ρεμάτων, υπό την προϋπόθεση να ληφθούν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών με ταυτόχρονη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από πλευράς πολιτείας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ