Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη απατεώνας για πλαστογραφίες στον Πειραιά ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης!

 Breaking News

Συνελήφθη απατεώνας για πλαστογραφίες στον Πειραιά ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης!
19 Σεπτεμβρίου 2021

*Της Χριστίνας Μπιτάδου 

Οι άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Δημοτικού θεάτρου Πειραιά κατάφεραν και φόρεσαν «βροχιολάκια» στον 49χρονο απατεώνα καθώς εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με πλαστογραφίες στην περιοχή του Πειραιά και της Αθήνας.

Ο ανωτέρω κατηγορούμενος λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Πέμπτης (16-09-21), κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμ. Δημοτικού θεάτρου Πειραιά επί της οδού Σερφιώτη 24 καθώς είχε πάνω του πλαστογραφημένη ταυτότητα , η οποία είχε επικολλημένη την φωτογραφία του, ενώ σε αυτήν αναγραφόταν άλλα στοιχεία από τα πραγματικά.

Κατά την απολογία του ο συλληφθείς αποδέχθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες, και δήλωσε μάλιστα ότι την ψευδή ταυτότητα την προμηθεύτηκε από ένα Πακιστανό το 2020 στην πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα, έναντι των 200 ευρώ (!) διότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και ήθελε να νοικιάσει σπίτι.

Την επόμενη μέρα από την σύλληψη του κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί μαζί με δικαστικό λειτουργό διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνα, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

• Τρεις υπεύθυνες δηλώσεις κενές με τοποθετημένες τις στρογγυλές σφραγίδες και τις σφραγίδες του γνήσιου της υπογραφής και ειδικότερα σφραγίδες που ανέγραφαν: «Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Ασπρόπυργου» και μια άλλη : «Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Αθηναίων»

• Ένα φωτοαντίγραφο διαβατήριο Γεωργίας με στοιχεία έκδοσης και λήξης, ονόματα και ΑΜΚΑ

• Μια βεβαίωση παράτασης ισχύος

• Άδεια κυκλοφορίας ενός Opel με αριθμό κυκλοφορίας

• Άδεια κυκλοφορίας ενός Piaggio με αριθμό κυκλοφορίας

• Μια υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση για άδεια έκδοσης κυκλοφορίας και πινακίδων

• Ένα μισθωτήριο συμφωνητικό κατοικίας

• Και μια σύμβαση σταθερής τηλεφωνίας με τα στοιχεία του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος, με την σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε την Παρασκευή στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, διατηρώντας την κράτηση του.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, για τον συλληφθέντα εκκρεμούν επίσης: α) μια απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 41 μηνών για απάτη και β) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ