Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση ΕΣΠ με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας & Κτηματολογίου

 Breaking News

Συνάντηση ΕΣΠ με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας & Κτηματολογίου
17 Σεπτεμβρίου 2021

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα ήταν η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας & Κτηματολογίου κ. Τάσο Μαρκαριάν.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στον Πειραιά, μεταξύ των οποίων και τα διατηρητέα, πολλά εκ των οποίων έχουν εγκαταλειφθεί και δεν έχουν συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν σοβαρές δομικές φθορές και να αποτελούν υψηλό κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, υποβαθμίζοντας παράλληλα αισθητικά την εικόνα της, ενώ αποτελούν και εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας.

Ζητήθηκε να γίνουν αυτοψίες σε κτίρια που είναι ετοιμόρροπα και εγκαταλελειμμένα και να υλοποιηθούν συγκεκριμένοι τρόποι πρόληψης, έτσι ώστε να μειωθούν σημαντικά οι δυσμενείς ή και ολέθριες επιπτώσεις.

Επίσης, τέθηκαν υπόψη του κ. Τ. Μαρκαριάν θέματα όπως η ανάγκη δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων  και ενός Κέντρου Πολιτισμού με σημαντικά οφέλη τόσο για τον τοπικό πληθυσμό, όσο και για τους επισκέπτες, που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και γενικότερα επισημάνθηκε η σημαντικότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως π.χ. το εμβληματικό κτίριο της Ραλλείου.

Επίσης ,συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του τραμ και του μετρό και άλλα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των επιχειρήσεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη του Πειραιά και την τόνωση της πειραϊκής αγοράς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ