Εφημερίδα Κοινωνική

ΛΗΓΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ έφτασαν σε πολίτες – ΜΠΑΧΑΛΟ με την αποστολής τους – Οι καταγγελίες στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και οι (πρώτες) απαντήσεις εμπλεκόμενων φορέων

 Breaking News

ΛΗΓΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ έφτασαν σε πολίτες – ΜΠΑΧΑΛΟ με την αποστολής τους – Οι καταγγελίες στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και οι (πρώτες) απαντήσεις εμπλεκόμενων φορέων
11 Σεπτεμβρίου 2021

Όλο και περισσότερες είναι οι καταγγελίες αναγνωστών από τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι διαμαρτύρονται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνουν στα γραμματοκιβώτιά τους ληγμένους λογαριασμούς.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δέχτηκε διαμαρτυρίες και παράπονα πολιτών από Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια και όχι μόνο, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια αναστάτωση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι.

Λογαριασμοί Κοινής Ωφέλειας και λογαριασμοί τηλεφώνου ιδιωτικών εταιρειών άργησαν να φτάσουν και συνεπώς έληξαν, χωρίς να πληρωθούν με τους καταναλωτές να έχουν μείνει με την απορία για το τι μέλλει γενέσθαι με τις  οφειλές αυτές.

«Πού πληρώνονται οι ληγμένοι λογαριασμοί; Υπάρχουν τόκοι υπερημερίας; Ποιος φταίει γι’ αυτήν την αργοπορία;». Είναι μερικά από τα ερωτήματα που λαμβάνουμε καθημερινά. Να συμπληρώσουμε ότι το πρόβλημα, πέρα του ότι δεν μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός των εξόδων ενός νοικοκυριού, μεγαλώνει όταν οι καταναλωτές ανήκουν στην ομάδα των ηλικιωμένων που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ώστε να πληρώνουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμπολίτισσάς μας από την περιοχή της Αγίας Σοφίας του Πειραιά η οποία μας τόνισε πως όλο τον Αύγουστο δεν πέρασε ταχυδρόμος από την γειτονιά της ρίχνοντας το βάρος των ευθυνών στα ΕΛΤΑ και στην υποστελέχωσή τους.

Άλλη, πάλι, αναγνώστριά μας από το Κερατσίνι, μας προσκόμισε λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ με ημερομηνία έκδοσης 14/7/2021, ημερομηνία παραλαβής του φακέλου στην ACS στις 19/8/2021 ( ένα μήνα αργότερα δηλαδή) και τελική παραλαβή του λογαριασμού στις 2/9/2021 όταν αυτός είχε λήξει από τις 30/8. Αντίστοιχη περίπτωση μας περιέγραψε αναγνώστης μας από την περιοχή της Νίκαιας ο οποίος έλαβε ταχυδρομικά λογαριασμό νερού ληγμένο 20 μέρες!

Μιας που αναφερθήκαμε και σε συγκεκριμένο πρόβλημα, να σας θυμίσουμε όλα όσα είχε αναφέρει η ΕΥΔΑΠ σε σχετικά δημοσιεύματα, αρχές Αυγούστου, για το θέμα της καθυστέρησης των ειδοποιητηρίων. Όπως επισημαίνεται,

«η καθυστέρηση στην αποστολή των λογαριασμών δεν συνέβη με υπαιτιότητα της ΕΥΔΑΠ, αλλά λόγω της χρονοβόρας δικαστικής εμπλοκής στον σχετικό διαγωνισμό από προσπάθειες των συμμετεχόντων να εκμεταλλευτούν τον νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων προς όφελός τους. Η εταιρεία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα, εξαντλώντας κάθε νομική δυνατότητα που είχε. Ως αποτέλεσμα, ξεπεράστηκαν τα σχετικά εμπόδια και βρέθηκε μια μεταβατική λύση, σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία, ενώ αναμένεται η οριστική επίλυση του ζητήματος το αμέσως επόμενο διάστημα. Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της περιόδου, ελήφθη ειδική μέριμνα και δόθηκε μεγαλύτερη παράταση αποπληρωμής των οφειλών από 20 σε 45 ημέρες προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση των καταναλωτών και να δοθεί επαρκής χρόνος τακτοποίησης της οφειλής τους, πέραν των καλοκαιρινών διακοπών».

Η αναστάτωση είναι μεγάλη όπως καταλαβαίνετε, καθώς πέρα από το ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έρχονται και άλλου είδους απορίες και έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο που θα γίνει η αποπληρωμή της οφειλής.

Είναι αλήθεια πως πλέον είναι πολύ εύκολο να πληρωθούν οι λογαριασμοί ιντερνετικά αλλά τι γίνεται με αυτούς που δεν το πολύ «έχουν» με την τεχνολογία; Θα περιμένουν στην «ουρά» να πληρώσουν την ώρα που είναι σε ισχύ ακόμα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των πολιτών, ξεκίνησε ρεπορτάζ, ζητώντας απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους. θα σας παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της έγκαιρης αποστολής λογαριασμών πρέπει να διευθετηθεί από τους αρμοδίους, πάση θησεία. Χρειάζονται προσλήψεις στα ΕΛΤΑ; Να γίνουν! Χρειάζονται συμβάσεις με πιο αυστηρούς όρους με τις εταιρείες διανομής; Να γίνουν! Όλα είναι θέμα συντονισμού και αποφάσεων.

 

 

Διαβάστε επίσης:

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΔΗΜΩΝ: Οριακή κατάσταση με τις σχολικές καθαρίστριες

Μετρό Πειραιά: Άγονος ο σημαντικός διαγωνισμός «αυτόματης συλλογής κομίστρου»

Τι γίνεται με το ΤΡΑΜ; Πότε θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια;

Η εφημερίδα «Κοινωνική» στα Social Media – ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ