Εφημερίδα Κοινωνική

«Εξερευνώντας τις πόλεις μας» – Συλλογική Φωτογραφική Έκθεση

 Breaking News

«Εξερευνώντας τις πόλεις μας» – Συλλογική Φωτογραφική Έκθεση
21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2021» φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», στην οποία παρουσιάζονται έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων αλλά και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα. Η έκθεση φιλοξενεί φωτογραφίες από επτά (7) πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων ο Πειραιάς, η Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Κατερίνη, η Θεσσαλονίκη και η Λιβαδειά.

Μέσα από αυτήν τη δημιουργική περιπλάνηση, οι συμμετέχοντες από τον Πειραιά δρουν ως ομάδα, συζητούν για την ταυτότητα της πόλης, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και καταλήγουν στη φωτογραφική αποτύπωση όσων τους συγκινούν και τους συναρπάζουν στην πόλη.

Η έκθεση φιλοξενείται στον Πειραιά, στο κτίριο επί της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 91 στον 2ο όροφο και θα είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Η δράση διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά.

Στην πόλη του Πειραιά συμμετείχαν οι Madalina Manaila, Muhammad Umer, Mwa Mungu, Othman Ahmed, Jean-Didier Totow και Φραγκούλης Φουστέρης, με την υποστήριξη του φωτογράφου Γρηγόρη Ξάνθου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και το Συντονιστή θεμάτων Ένταξης του ΔΟΜ Ελλάδος Milan Colic Humljan την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της έκθεσης: https://www.exploringourcities.com/el/

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πέμ.-Δευτ. 18:00-21:00 | Σάβ.-Κυρ. 11:00-13:00 & 18:00-21:00

Διεύθυνση: Κτίριο Κανθάρου, 2ος όροφος, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 91

Είσοδος Ελεύθερη


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ