Εφημερίδα Κοινωνική

Σημαντικά έργα «καθημερινότητας» προωθούνται στον Πειραιά – Παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για την καλύτερη λειτουργία της πόλης

 Breaking News

Σημαντικά έργα «καθημερινότητας»  προωθούνται στον Πειραιά – Παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για την καλύτερη λειτουργία της πόλης
26 Αυγούστου 2021

Στον Δήμο Πειραιά, αυτή την περίοδο γίνεται προετοιμασία για τα λεγόμενα έργα «καθημερινότητας» που έχει ανάγκη η πόλη, καθώς δεν είναι μόνο οι μεγάλες αναπλάσεις που προχωρούν (π.χ. Μετρό, Μικρολίμανο, Άγιος Διονύσιος κτλ), αλλά και μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών που άπτονται της λειτουργίας της πόλης. Όπως διαπιστώσαμε, με εγκρίσεις της Οικονομικής Επιτροπής προωθούνται συντηρήσεις και επισκευές σε σχολεία του Δήμου Πειραιά για να υποδεχτούν τους μαθητές, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα, δίνεται στην ανακαίνιση των υποδομών τους, όπως τουαλετών κτλ. Παράλληλα, προωθείται και η προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων που θα χωροθετηθούν εκ νέου στην πόλη, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Την ίδια στιγμή, οι αποθήκες του Δήμου ετοιμάζονται μέσω διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και υλικών για τους εργαζόμενους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κινήσεις που γίνονται για την εκτέλεση του έργου: «Κυκλοφοριακή Μελέτη στη περιοχή του Λόφου Βώκου». Προηγήθηκαν αποφάσεις για συντήρηση παιδικών χαρών και έργων οδοποιίας ενώ ολοκληρώθηκαν και διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού ορισµένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισµού σχολικών µονάδων αλλά και λοιπού έκτακτου προσωπικού.

Το επόμενο διάστημα, θα δοθεί έμφαση σε δράσεις καθαριότητας, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με φρεάτια κτλ, ενώ θα γίνει εκ νέου καταγραφή αναγκών σε γειτονιές καθώς και ενημέρωση για την πορεία των «μεγάλων έργων» (π.χ. ήδη βλέπουμε να προχωράει η ανάπλαση της πλατείας πάνω από το Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο, «περιμένουμε» το ΤΡΑΜ, προχωράει το Μικρολίμανο από την κάτω πλευρά και αναμένονται εξελίξεις για τα Δικαστήρια). Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι μήνες για τον Πειραιά, θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ