Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα
24 Αυγούστου 2021

«Ιατρικό» πόρισμα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εξέδωσε μέσω… Facebook ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που τον κατηγόρησε για αντιεμβολιαστικό κρεσέντο και για επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ, που δεν στηρίζεται σε έρευνες.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson δεν καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη, ενώ σε αντίθεση με τις έρευνες, αμφισβήτησε και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες και χαρακτηρίζει την ανάρτηση ως τον ορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για την υγεία.

Μάλιστα, ρωτά ποιες έρευνες επικαλείται και ποια επιστημονικά στοιχεία, ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι θέσεις του εκφράζονται από τον βουλευτή. «Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν», καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ΝΔ αναφέρει:

Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson». Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news. Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης διεμήνυσε ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν και διερωτήθηκε μάλιστα για την αναγκαιότητά τους, επιμένοντας για τη μη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ