Εφημερίδα Κοινωνική

Αρχίζουν το βράδυ οι εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην λεωφόρο Αμαλίας

 Breaking News

Αρχίζουν το βράδυ οι εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην λεωφόρο Αμαλίας
02 Αυγούστου 2021

Ξεκινούν απόψε το βράδυ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου στην οδό Αμαλίας, σε έναν από τους πλέον  πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας, της οδού Αμαλίας, υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Οι σχετικές παρεμβάσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό δικό δίκτυο», προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη οι εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα στην Αμαλίας και πέριξ της πλατείας Συντάγματος θα εκτελούνται αυστηρά μετά τις 11 το βράδυ προκειμένου οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν να είναι κατάλληλες τόσο για να εργάζονται οι απασχολούμενοι στο έργο όσο και για την ποιοτική και σύμφωνα με τις προδιαγραφές εκτέλεση της ασφαλτόστρωσης.

Σύμφωνα με αυτοψία που διενήργησαν την Κυριακή το βράδυ υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης, αλλά και με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι θερμοκρασίες εδάφους, κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες δεν θα υπερβαίνουν τους 32 βαθμούς γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών. Με εντολή του Περιφερειάρχη έχουν δοθεί αυστηρές εντολές τήρησης όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας προκειμένου να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.

Το έργο

Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα ασφαλτοστρωθούν περίπου 16.000 m² σε όλο το μήκος της οδού – μια σημαντική παρέμβαση σε ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεδομένου ότι δέχεται καθημερινά έναν πολύ μεγάλο φόρτο διερχομένων οχημάτων αλλά και πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών που φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά κατά τα τελευταία έτη γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντηρήσεως ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθηράς στρώσης.

Το έργο προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ εκτελείται ήδη με την επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής από τον Απρίλιο, έχοντας ολοκληρώσει σημαντικές παρεμβάσεις σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, όπως η Παραλιακή λεωφόρος, η Λ. Κηφισίας και η Λ. Λαυρίου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ