Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιδράσεις για την τροπολογία για το όρος Αιγάλεω! – Δημιουργεί νέα εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στον «πυρήνα» του βουνού, σε «ζώνη» προστασίας

 Breaking News

Αντιδράσεις για την τροπολογία για το όρος Αιγάλεω! – Δημιουργεί νέα εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στον «πυρήνα» του βουνού, σε «ζώνη» προστασίας
21 Ιουλίου 2021

Αντιδράσεις στην περιοχή μας για την ξαφνική τροπολογία για το όρος Αιγάλεω! Η τροπολογία,  ξεσήκωσε «μπαράζ» διαμαρτυριών φορέων και δημάρχων της περιοχής. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ θα ζητήσει απαντήσεις και διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο. Ενδεικτική της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι η κοινή δήλωση του επικεφαλής (Γρ. Γουρδομιχάλη) και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» που με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την τροπολογία που τροποποιεί το άρθρο 21 του νόμου 2742 του 1999, με τον οποίο προστατεύεται το πολύπαθο και ήδη υποβαθμισμένο όρος Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή θίγει τη ζώνη Α’, απόλυτης προστασίας του βουνού, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ακόμα εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στον πυρήνα του βουνού. Αντί της αυξημένης φροντίδας που έπρεπε να έχει το όρος Αιγάλεω για το κλείσιμο των πληγών του παρελθόντος, με την τροπολογία αυτή θα γίνει το μοναδικό βουνό του Λεκανοπεδίου που θα έχει όχι μία, αλλά δύο εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων! Και αυτό όταν τα άλλα βουνά του Λεκανοπεδίου (η Πεντέλη, ο Υμηττός, κλπ) δεν έχουν ούτε μία!
Πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενεργούν σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας και του περιβάλλοντος μας, ότι θα υπερασπιστούμε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες της αδικημένης περιοχής μας, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, το πολύτιμο όρος Αιγάλεω.
Δεν θα ανεχθούμε πλέον την πολιτική διακρίσεων της κυβέρνησης που μας θεωρεί πολίτες β” κατηγορίας.
Πρέπει όλοι, δήμοι και περιφέρεια Αττικής, κόμματα, βουλευτές και φορείς της περιοχής να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Εμείς, εκτός των άλλων, θα θέσουμε το θέμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού.
Ο επικεφαλής Γρ. Γουρδομιχάλης,
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Αγιώτατος, Ελένη Γαλανοπούλου, Μαρία Καλαμάρη, Ξένου, Δημήτρης Χριστοφορίδης»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ