Εφημερίδα Κοινωνική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η πρόσκληση να παραστούμε στη φιέστα εγκαινίων του υποστελεχωμένου ΚΥ Κερατσινίου δεν γίνεται αποδεκτή»

 Breaking News

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η πρόσκληση να παραστούμε στη φιέστα εγκαινίων του υποστελεχωμένου ΚΥ Κερατσινίου δεν γίνεται αποδεκτή»
07 Ιουλίου 2021

«Η πρόσκληση να παραστούμε στην υποκριτική φιέστα εγκαινίων του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν γίνεται αποδεκτή», τονίζουν σε κοινή δήλωση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α” και Β” Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφων Αλεξιάδης και Θοδωρής Δρίτσας, κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης που είχαν λάβει από τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Παράλληλα με την απόρριψη της πρόσκλησης, οι βουλευτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση «που για τις ανάγκες της επικοινωνιακής φιέστας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζει το Κ.Υ. υποστελεχωμένο και μάλιστα «κλέβοντας» υγειονομικό προσωπικό από δομές υγείας γειτονικών δήμων». «Αντί να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, όπως απαιτείται άλλωστε ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, επιλέγει τις αποσπάσεις προσωπικού και την αποψίλωση άλλων ήδη υποστελεχωμένων δομών υγείας», αναφέρουν. Το χαρακτηρίζουν αυτό εξωφρενικό, καθώς, «το συγκεκριμένο έργο παραδόθηκε σχεδόν έτοιμο από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και το μόνο που απέμενε να γίνει από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ήταν να εγκρίνουν το σχέδιο Οργανισμού που κατέθεσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια τον Ιούλιο του 2019 και να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό».

Ωστόσο, υποστηρίζουν, το σημερινό υπουργείο Υγείας «όχι μόνο δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο Οργανισμό, αλλά αντιθέτως προχώρησε στη σύνταξη νέου, καθυστερώντας έτσι τη λειτουργία του Κ.Υ. και μειώνοντας τις προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού, για την πλήρωση των οποίων – μειωμένων – αυτών θέσεων επιλέγει τώρα τη μέθοδο των αποσπάσεων». Σημειώνουν ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα προσέφερε στους πολίτες της περιοχής υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης και βραχείας νοσηλείας, αποσυμφορώντας ταυτόχρονα τα δύο ήδη πολύπαθα νοσοκομεία της περιοχής, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το Τζάνειο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν σχετικά με το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, «που ήταν αίτημα των κατοίκων επί δεκαετίες», τα εξής:

- Οικοδομήθηκε σε χώρο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατοχύρωσε με τη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου – ΟΛΠ ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για παραχώρηση του χώρου στον ΟΛΠ.

- Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες και από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Δύναμης Ζωής η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.

- Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας υπέβαλε τον τεχνικό φάκελο, υπέγραψε τη Σύμβαση με τον ανάδοχο το Δεκέμβριο του 2018 και το έργο το οποίο αποτελεί πρότυπο υποδομής παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

«Συνεπώς δεν θα παρακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να “εγκαινιάζει” την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και την υπονόμευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Β” Πειραιά και πανελλαδικά, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνησή του αποτυγχάνει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, αφού προηγουμένως μείωσε κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό του 2021 για τη δημόσια υγεία, μείωσε τον αριθμό τον γιατρών και νοσηλευτών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αποδυνάμωσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη», αναφέρουν.

Επίσης, κάνουν λόγο για προσπάθεια του πρωθυπουργού «μέσα από μια επικοινωνιακή φιέστα να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις του για τους κατοίκους της Β΄ Πειραιά». Ειδικότερα, του καταλογίζουν ότι:

«- Προχωρά σε σχεδιασμούς πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών μετατρέποντας το Σχιστό σε χωματερή της Αττικής και επιτρέποντας στην COSCO να λειτουργεί ανεξέλεγκτα εις βάρος του περιβάλλοντος.

- Επιφέρει νέες δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις και απώλεια κοινωνικών επιδομάτων με την πρόσφατη αδικαιολόγητη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα των πολιτών της Α΄ και Β” Πειραιά και των νησιών που φτάνει ακόμα και το 40%».

Καλούν, τέλος, τον κ. Μητσοτάκη «να ακυρώσει τους σχεδιασμούς συνολικής υποβάθμισης της περιοχής και όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του νεότευκτου Κέντρου Υγείας ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης λειτουργία του».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ