Εφημερίδα Κοινωνική

UEFA: Οι έδρες των τελικών σε Champions League και Europa League μέχρι το 2025

 Breaking News

UEFA: Οι έδρες των τελικών σε Champions League και Europa League μέχρι το 2025
18 Ιουλίου 2021

Τα γήπεδα στα οποία θα φιλοξενηθούν οι τέσσερις επόμενοι τελικοί τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League, ανακοίνωσε την Παρασκευή (16/7) η UEFA.

Οι τέσσερις επόμενοι τελικοί του Champions League από το 2022 μέχρι και το 2025 θα διεξαχθούν κατά σειρά σε Αγία Πετρούπολη, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο και Μόναχο.

Το «Krestovsky Stadium» της Αγίας Πετρούπολης ήταν αρχικά προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό του 2021, όμως λόγω των αλλαγών και των καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, οδηγώντας τον τελικό του 2020 στη Λισαβόνα, όλοι οι τελικοί πήγαν προς τα πίσω κατά ένα χρόνο, με τη ρωσική πόλη να ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του χρόνου.

Η Κωνσταντινούπολη που «έχασε» τον τελικό το 2021, την τελευταία στιγμή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπήρχαν για τους Άγγλους φιλάθλους (έγινε εντέλει στο Οπόρτο), θα αναλάβει τη διοργάνωση του καταληκτικού αγώνα του Champions League της περιόδου 2022-23.

Το Μόναχο που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό του 2023, θα αναλάβει την οργάνωση του μεγάλου αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δύο χρόνια μετά (2025), ενώ το Λονδίνο θα διοργανώσει κανονικά τον τελικό του Champions League του 2024.

Το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο, που δεν μπόρεσαν να φιλοξενήσουν τελικά αγώνες για το Euro 2020, συμφώνησαν με την εκτελεστική επιτροπή της UEFA να αναλάβουν τη διοργάνωση των τελικών του Europa League του 2024 και του 2025, αντίστοιχα. Μάλιστα, η βασική πόλη θα «πάρει» και τη διοργάνωση του τελικού του Champions League Γυναικών το 2024.

Όσο για τον τελικό του Europa League της επόμενης σεζόν, αυτός θα πραγματοποιηθεί στη Σεβίλλη και ο αντίστοιχος του 2023 στη Βουδαπέστη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ