Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κοκκινιά «η απαρχή της πορείας για μια νέα προοδευτική κυβέρνηση»

 Breaking News

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κοκκινιά  «η απαρχή της πορείας για μια νέα προοδευτική κυβέρνηση»
05 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά σχετικά με την έναρξη προγραμματικής συνδιάσκεψης και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Οι πολιτικοί στόχοι, οι προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι σαφείς, απευθύνονται προς την κοινωνία και τους προοδευτικούς πολίτες και είναι το αποτέλεσμα της πανελλαδικής προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 4 Ιουλίου.

Μία διαδικασία που ξεκίνησε από τις γειτονιές του Πειραιά, από την Νίκαια και το Κατράκειο Θέατρο, στο οποίο χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. Παρέμβαση έκαναν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος, Γιώργος Σταθάκης.

Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των άλλων περιοχών της Αττικής που προσήλθαν στην πρώτη μέρα της συνδιάσκεψης έστειλαν το μήνυμα, ότι η προγραμματική συνδιάσκεψη αποτελεί το ξεκίνημα για μια πορεία. Μια νέα πορεία στην οποία με εφόδιο τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα προκύψει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει την παρένθεση της παρακμής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε πριν λίγες μέρες (28/6) στη Δραπετσώνα, στο χώρο των Λιπασμάτων, το πρόγραμμα «Ελλάδα κι Εργασία». Παρουσίασε το πρόγραμμα σε ένα χώρο που απέδωσε στο λαό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώντας εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα στο Κερατσίνι, μαζί με άλλους χώρους σε Πειραιά, Κερατσίνι / Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα (λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, λιμανάκι του Αρμού κλπ). Στην παρουσίαση του προγράμματος, έθεσε ως βασικούς άξονες την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την εκκίνηση πιλοτικά του 35ωρου χωρίς μείωση μισθού, τη λειτουργία ενός ισχυρού Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) με 1500 προσλήψεις ελεγκτών και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ενώ προχώρησε και σε άλλες προτάσεις ανακούφισης του κόσμου της εργασίας και δημιουργίας προοπτικής».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ