Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με Υφ. Ναυτιλίας Κύπρου: Συνεργαζόμαστε στενά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

 Breaking News

Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με Υφ. Ναυτιλίας Κύπρου: Συνεργαζόμαστε στενά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
06 Ιουλίου 2021

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας Κύπρου αλλά και το ζήτημα της μείωσης των εκπομπών άνθρακα στη Ναυτιλία ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους σε συνάρτηση με την κυπριακή πρωτοβουλία για την εγκαθίδρυση ακτοπλοϊκής γραμμής Ελλάδας Κύπρου, η οποία αναμένεται να προκηρυχτεί εντός του έτους.

Παράλληλα, στα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τη ναυτιλία και συγκεκριμένα στη μείωση του άνθρακα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους τόσο στο επίπεδο του IMO όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να είναι ρεαλιστικά και πρακτικώς εφαρμόσιμα τα μέτρα που θα υιοθετηθούν.

 

 

 

 

 

 

Στησυνάντηση  που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο σύμβουλος για ναυτιλιακά θέματα κ. Άδωνις Παυλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αντώνης Βιδάλης, ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος, Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Γιώργος Ρίγγας και ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Χρήστος Κοντορουχάς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ