Εφημερίδα Κοινωνική

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί σε Αττική και ευρύτερο Πειραιά

 Breaking News

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί σε Αττική και ευρύτερο Πειραιά
19 Ιουλίου 2021

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παρουσιάζει σήμερα τα στατιστικά δεδομένα των εμβολιασμών ανά περιφερειακή ενότητα και τομείς στην Αττική με βάση τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται στο emvolio.gov.gr από την Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε ημέρα, ωστόσο μέχρι την Κυριακή το βράδυ (που η εφημερίδα μας διαθέτει επίσημα στοιχεία), η κατάσταση ήταν η εξής: Συνολικά στη χώρα μας οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 9.723.233. Έχουμε 5.431.670 εμβολιασμούς με τουλάχιστον 1η δόση και 4.590.758 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά, δηλαδή Πειραιάς, Κορυδαλλός, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα, Νίκαια-Ρέντη ,(450.000 περίπου κάτοικοι) είμαστε στα εξής στοιχεία: Σύνολο εμβολιασμένων 263.288 κάτοικοι. Την πρώτη δόση έχουν κάνει 147.336 και το σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 121.918. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι ο ευρύτερος Πειραιάς, συγκριτικά με άλλες περιοχές και με δεδομένο τον πληθυσμό του, δεν τα πάει άσχημα, αλλά προφανώς, δεν έχει πετύχει τον επιθυμητό -κατά την κυβέρνηση- στόχο.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι είμαστε και σε περίοδο διακοπών και πολλοί απουσιάζουν από την πόλη, συνεπώς τα νούμερα, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη για την πορεία των εμβολιασμών δεν μπορούν να αξιολογηθούν σε «πραγματικές» συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, έθεσε το ζήτημα των εμβολιασμών στην περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει κάποια καμπάνια «ώθησης», σε συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια και τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Στοιχεία για την κατάσταση στην περιοχή μας έδωσε και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. και γιατρός, Αλέξανδρος Τζεφεράκος. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πρόσθεσε ότι η εικόνα που έχει είναι ότι «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο συγκριτικά με άλλες περιοχές», αλλά, όπως είπε «παραμένουμε ακόμη χαμηλά». Κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι θα έρθει σε επικοινωνία με τους δημάρχους της.

pinakas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ