Εφημερίδα Κοινωνική

Κρήτη: «Μη φοβάσαι συνέχισε να κολυμπάς» – Τα λόγια που έδωσαν δύναμη στον 44χρονο την ώρα που «πάλευε» με την τρικυμία

Κρήτη: «Μη φοβάσαι συνέχισε να κολυμπάς» – Τα λόγια που έδωσαν δύναμη στον 44χρονο την ώρα που «πάλευε» με την τρικυμία
28 Ιουλίου 2021

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται να πάρουν σήμερα ο 44χρονος Στέλιος και η 41χρονη σύντροφός του, που γλίτωσαν από σίγουρο πνιγμό όταν το μεσημέρι του Σαββάτου η βάρκα που είχαν νοικιάσει αναποδογύρισε εξαιτίας της θαλασσοταραχής, που επικρατούσε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στους Καλούς Λιμένες.

Το ζευγάρι αγνοούνταν για αρκετές ώρες με τον 44χρονο να είναι τελικά εκείνος που έδωσε τέλος στην αγωνία τους, όταν μετά από ατελείωτες ώρες κολύμπι, κατάφερε να βγει και να ζητήσει βοήθεια στην Ιερά Μονή Κουδουμά με τις αρχές να στήνουν ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να σώσουν και την 41χρονη που βρισκόταν στη σπηλιά που είχαν βρει στη μάχη τους με τα κύματα.

Ο 44χρονος στην Ιερά Μονή Κουδουμά δεν ήταν άγνωστος, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που τον γνώριζαν, αφού τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια την επισκέπτεται για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Το ίδιο θα έκανε και φέτος, ωστόσο τον πρόλαβε η περιπέτεια.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Ειρήνη σύζυγος του μάγειρα της Μονής, που μαζί με τον άνδρα της ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν με τα μάτια τους όλη την πορεία της βάρκας με τα άγρια κύματα ειδοποιώντας τις λιμενικές αρχές, όταν είδαν τον 44χρονο δεν το πίστευαν πως ήταν ζωντανός:

«Τον Στέλιο τον γνωρίζουμε εδώ και πέντε χρόνια είναι ένα υπέροχο και δυνατό παιδί. Επειδή είδαμε τι ακριβώς συνέβη στη θάλασσα με τη βάρκα, η οποία τουλάχιστον τρεις φορές τινάχτηκε στον αέρα από τα κύματα, δεν το πιστεύαμε πως θα υπήρχαν ζωντανοί από τη μάχη αυτή. Όταν την επόμενη μέρα ήρθε στη Μονή και εξιστόρησε την περιπέτειά τους, πραγματικά τα χάσαμε αφού μόνο ένα “θαύμα” θα μπορούσε να τους κρατήσει ζωντανούς» το οποίο και έγινε, καθώς όπως αναφέρει η κυρία Ειρήνη στη μάχη αυτή ο 44χρονος δεν ήταν μόνος του:

«Όπως μου είπε το παιδί και το πιστεύω στη μάχη με τα κύματα την ώρα που κολυμπούσε εμφανίστηκε μπροστά του η μορφή ενός άνδρα με λευκή γενειάδα να κρατά έναν Σταυρό και να του λέει : “Μη φοβάσαι και συνέχισε να κολυμπάς”. Τότε του λέω Στέλιο σε έσωσε ο Άγιος Κοσμάς ο Ερημίτης, τα λείψανα του οποίου υπάρχουν εδώ στο μοναστήρι μας από το 2019 μετά την επιστροφή τους από την Βενετία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση ήταν μεγάλο “θαύμα” αυτό που βίωσαν τα παιδιά. Η πίστη του Στέλιου που έρχεται κάθε χρόνο εδώ και προσκυνά τις εικόνες τους έσωσε».

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ