Εφημερίδα Κοινωνική

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκε το Σούλι

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκε το Σούλι
28 Ιουλίου 2021

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Πάτρα.

Τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν καεί στο Σούλι ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα, όπου παρελήφθη από Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε πως η αστυνομία έχει κλείσει την περιμετρική οδό καθώς οι φλόγες έφτασαν στο δρόμο. «Ειδικότερα τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στην διακοπή και παράκαμψη της κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού. Το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησίασε ήδη στον Ριγανόκαμπο. Έχουν καεί 3 με 4 σπίτια, κάνουμε προσπάθεια να τα σβήσουμε και να μην εξαπλωθεί σε άλλα σπίτι η φωτιά. Το μέτωπο είναι σε εξέλιξη», είπε ο κ. Πελετίδης.

3-11

 

 

 

 

 

 

 

1-12-960x641

 

 

 

 

 

 

 

Ο δήμαρχος Ευρυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ανέφερε: «Η εικόνα στο δικό μας μέτωπο είναι πολύ προβληματική. Το μέτωπο για την ώρα είναι ανεξέλεγκτο. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή τα μέτωπα είναι πολλά και σε μεγάλη έκταση υπάρχει πολυδιάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τώρα επιχειρούν πολλά στη Πάτρα και η δύναμη έχει αδυνατίσει σε εμάς. Δυστυχώς ο άνεμος είναι ψηλά και αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις. Έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Δροσιά και Πτέρη και οι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί στην Πάτρα και σε άλλα ασφαλή χωριά. Ακόμα δεν κινδυνεύουν σπίτια αλλά δεν ξέρω πόσην ώρα θα κρατήσει αυτό».

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ