Εφημερίδα Κοινωνική

Δήλωση της Φ.Μπακαδήμα για την τροπολογία για εργοστάσιο απορριμμάτων & καύσης στο όρος Αιγάλεω

 Breaking News

Δήλωση της Φ.Μπακαδήμα για την τροπολογία για εργοστάσιο απορριμμάτων & καύσης στο όρος Αιγάλεω
21 Ιουλίου 2021

Δήλωση της βουλευτή Β’ Πειραιά Φ. Μπακαδήμα για τα εργοστάσια απορριμμάτων και καύσης στη ζώνη απόλυτης προστασίας του όρους Αιγάλεω:

«Με χθεσινή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος έδειξε πως συνεχίζει με περισσό ζήλο και επιμονή το «έργο» του προκατόχου του. Με τον τρόπο αυτό, η οργανωμένη και περιβαλλοντοκτόνα πολιτική της ΝΔ συνεχίζεται.

Η εκτρωματική τροπολογία επιτρέπει τα εργοστάσια απορριμμάτων και καύσης στη ζώνη Α, στη ζώνη, δηλαδή, απόλυτης προστασίας του όρους Αιγάλεω. Μπορεί αυτή τη φορά ο κ Σκρέκας να φωτογράφισε το Σχιστό, όμως, δεν χωρά καμία αμφιβολία πως άνοιξε ο δρόμος και για τη Φυλή.

Φυσικά, η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του απόλυτου και ξεκάθαρου εμπαιγμού, διατείνεται υπέρ της προστασίας του Αιγάλεω και του Ποικίλου, υποσχόμενη ότι θα ανακηρυχθούν Περιφερειακό Φυσικό Πάρκο μόνο για να ενδύσει με ένα μανδύα μελλοντικής τη σημερινή ολοκληρωτική απεμπόληση κάθε έννοιας προστασίας τους.

Όμως, ας είναι για κάτι σίγουρη η κυβέρνηση. Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και, φυσικά, της Β’ Πειραιά δεν θα μείνουν άπραγοι και αμέτοχοι. Θα αγωνιστούν για να πάρουν τη ζωή και την ανάσα τους πίσω.

Η Β’ Πειραιά δεν θα ανεχτεί να παραμείνει ο σκουπιδότοπος και η χωματερή του λεκανοπεδίου. Οι πολίτες της δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας.

Δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση, σε κανένα οργανωμένο σχέδιο και σε καμία από τις ορέξεις της ολιγαρχίας. Θα αγωνιστούμε στα δικαστήρια, στο δρόμο, στη Βουλή, αλλά θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Στη Β’ Πειραιά, σε πείσμα των συμφερόντων, θα έχουμε ζωή και θα αγωνιστούμε για την προάσπισή της.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ