Εφημερίδα Κοινωνική

Απονομή επαίνων σε εικαστικούς της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς

 Breaking News

Απονομή επαίνων σε εικαστικούς της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς
01 Ιουλίου 2021

Πραγματοποιήθηκε χθες, η απονομή επαίνων σε 32 εικαστικούς – μέλη της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, οι οποίοι φιλοτέχνησαν και προσέφεραν 73 έργα για τη διακόσμηση χώρων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκο «Αγνάντι» στην Καστέλλα και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κ. Στέφανος Μίλεσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής, ο Διευθυντής εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη κ. Τάκης Μαυρωτάς, η Πρόεδρος της ΧΕΝ Πειραιά κα Χριστίνα Κολοβού και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος.

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρίσταμαι στον θερινό αποχαιρετισμό των μελών της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, ο οποίος διοργανώνεται σ΄ ένα από τα ωραιότερα μέρη του Πειραιά μας, στο Αγνάντι. Eίχαμε την ευκαιρία να απονείμουμε επαίνους στους ζωγράφους της Φιλολογικής Στέγης, οι οποίοι κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά χορήγησαν έργα τους για να κοσμήσουν τις αίθουσες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης μας. Η δράση αυτή εκτός από τον καλλωπισμό των αιθουσών θα συμβάλλει και στην αισθητική αγωγή των μικρών μαθητών. Η εκδήλωση διανθίζεται από απαγγελίες ποιημάτων από τη συλλογή των μελών της Φιλολογικής Στέγης «Ποιητική Πλεύση», καθώς και με τη μουσική υπόκρουση του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά».

Ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κ. Στέφανος Μίλεσης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Πρόκειται για 73 έργα τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από 32 εικαστικούς της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, με σκοπό τη διακόσμηση χώρων Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Είναι πολύ σημαντικό τα μικρά παιδιά να έρχονται σε επαφή με τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών να έρχονται σε επαφή γενικότερα με την τέχνη, τα έργα και τη ζωγραφική. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός στο έργο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και ο οποίος μας στέγασε διότι η Φιλολογική Στέγη ήταν άστεγη για πολλά χρόνια».

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ