Εφημερίδα Κοινωνική

«Ο Πέτρος και ο λύκος» στη Νίκαια

 Breaking News

«Ο Πέτρος και ο λύκος» στη Νίκαια
21 Ιουνίου 2021

Το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ παρουσιάζει η παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με πέντε μουσικούς και επτά μουσικά όργανα αναβιώνει το κείμενο του Ρώσου συνθέτη που γράφτηκε το 1936 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά παραμύθια όλων των εποχών.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο παρουσιάζεται σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο σαξόφωνο και κρουστά ζωντανά επί σκηνής. Το παραμύθι παρουσιάζεται με στοιχεία χοροκίνησης και τραγούδια που βασίζονται στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών όπου η μουσική υπηρετεί το κείμενο προκειμένου να προκαλέσει τους κατάλληλους συνειρμούς στο παιδικό ακροατήριο. Κάθε όργανο της ορχήστρας αντιστοιχεί σε ένα χαρακτήρα του παραμυθιού. Επιδίωξη του συνθέτη που είναι και ο συγγραφέας του έργου είναι να δημιουργήσει μια πραγματική απλή και κατανοητή μουσική, που οπωσδήποτε δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, διατηρώντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού του ύφους.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Πέτρος δε φοβάται τους λύκους κι ας λέει ο παππούς ότι είναι επικίνδυνοι…
Είναι επειδή ο παππούς είχε δει λύκους εκεί τριγύρω, ενώ το αγόρι όχι.
Μέχρι βέβαια τη μέρα που άφησε ανοιχτή την πόρτα του φράχτη και βγήκε έξω από το κτήμα τους.
Η συντροφιά του παράξενη! Το μικρό πουλί που τσακώνεται με τη στρουμπουλή πάπια στη λίμνη, η πονηρή γάτα που παραμονεύει να τους φάει και κάπου πιο πέρα κρυμμένος ο λύκος!!! Όμως , όταν αποφασίσει να επιτεθεί ο Πέτρος ο γενναίος, θα φανεί πιο έξυπνος από τον λύκο και θα του στήσει παγίδα. Θα σώσει άραγε ο Πέτρος τους μικρούς του φίλους; Κι ο λύκος; Ποια θα είναι τώρα η μοίρα που έφτασαν οι κυνηγοί;

Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Τριπόδη. Πρωταγωνιστούν οι : Ρένος Χαραλαμπίδης,Μάριος Ιβάν Παπούλιας ( Ενορχήσρτωση-Βιολί),Θοδωρής Πιστόλας (Τενόρο σαξόφωνο),Δήμητρα Χανιαλάκη (Φλάουτο), Γιώργος Αιμιλιανός Σταυριανός (Πιάνο-Πλήκτρα), Δέσποινα Σπανού(Βιολοντσέλο). Χορεύουν οι: Χριστίνα Μπίτου, Αριάννα Ζαρμακούπη.
Σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Πολιτισμού, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

Τετάρτη 23 Ιουνίου
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
Κύπρου και Προύσσης
Ώρα έναρξης: 21.15
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τιμή προπώλησης: 8 ευρώ
8 ευρώ (άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)
Γκρουπ άνω των 20 ατόμων:7 ευρώ το άτομο
Προπώληση: www. viva.gr
Διάρκεια: 60’


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ