Εφημερίδα Κοινωνική

Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
02 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση Δράσεων Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πειραιά για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι μόνο ημέρα γιορτής και συμβολικών δράσεων. Είναι πρωτίστως ημέρα αναστοχασμού και απολογισμού της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον.

Έρχεται κάθε χρόνο να μας θυμίσει με επιτακτικό τρόπο, πως η ζωή στον πλανήτη εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον και όσα αυτό μας προσφέρει. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις όπως είναι ο Πειραιάς, υπάρχει τεράστια ανάγκη για την δημιουργία ή την ανάδειξη ήδη υπάρχοντων χώρων πρασίνου οι οποίοι θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ζωή των κατοίκων της πόλης.  

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν αυτή την ανάγκη, η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πειραιά με την στήριξη της Δημοτική παράταξης »Πειραιάς για Όλους» πραγματοποιούμε το Σάββατο 5 Ιουνίου, καθαρισμό, καλλωπισμό και δενδροφύτευση του υπό εγκατάλειψη δημοτικού πάρκου Αργυροκάστρου, επί των οδών Αργυροκάστρου και Κεχαγιά στη Κοκκινιά. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να αναζωογονήσει την περιοχή και να δώσει πίσω στους κατοίκους της έναν χώρο πρασίνου, προσβάσιμο από κάθε πολίτη της πόλης.

Την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παραδίδουμε το Πάρκο Αργυροκάστρου στους πολίτες και σχεδιάζουμε μία σειρά από δρώμενα που θα λάβουν χώρα στον ανανεωμένο πλέον χώρο πρασίνου από τις 11:00 το πρωί. Δίνουμε ζωή στις γειτονιές και προσκαλούμε τους κατοίκους να συμβάλουν στη δράση αυτή. 

Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε στις πόλεις μας πνεύμονες πρασίνου. Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε χώρους όπου οι κάτοικοι των πόλεων θα απολαμβάνουν την φύση και θα αναπνέουν ελεύθερα καθαρό οξυγόνο.

 received_2461835670629284

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ