Εφημερίδα Κοινωνική

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: «Περιποιημένος και καλοντυμένος» ο 49χρονος – «Δεν περνούσε απαρατήρητος»

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: «Περιποιημένος και καλοντυμένος» ο 49χρονος – «Δεν περνούσε απαρατήρητος»
30 Ιουνίου 2021

Για την γνωριμία του με τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή και διαρρήκτη της Εθνικής Πινακοθήκης μιλάει στο protothema.gr ο γνωστός επιμελητής εκθέσεων, εικαστικός καλλιτέχνης και μουσειολόγος Μιχαήλ Ρωμανός.

Φωτογραφία των δυο ανδρών μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Νεφέλη Ξένια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από εγκαίνια έκθεσης που είχε διοργανώσει στο Κολωνάκι ο Μιχαήλ Ρωμάνος λίγες ημέρες πριν την κλοπή του αιώνα στις 9 Ιανουαρίου 2012.

«Η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο της πλατείας Κολωνακίου. Ήταν μια γιορτή τέχνης λίγο πριν τα Χριστούγεννα με τον τίτλο “Χρυσές ευχές”. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο συγκεκριμένος κύριος τον οποίο δεν τον γνώριζα και ούτε τον είχαν δει ποτέ ξανά» ανέφερε αρχικά ο επιμελητής εκθέσεων.

«Μου έκανε εντύπωση το πόσο περιποιημένος και καλοντυμένος ήταν. Έδειχνε ευγενικός κοιτούσε και σχολίαζε τα έργα. Άτομο, το οποίο φαινόταν πως έχει σχέση με την τέχνη, κάτι που το έδειχνε έντονα. Το κουστούμι του ήταν καταπληκτικό, από τους άνδρες που δεν περνούν απαρατήρητοι, εντυπωσιακός και άκρως γοητευτικός. Κρατούσε το ποτήρι του κρασιού με σωστό τρόπο έδειχνε άτομο που μπορεί να σταθεί σε τέτοιους χώρους. Δεν φαινόταν τυχαίος. Συστηθήκαμε μου είπε πως ασχολείται, πως αγαπά την τέχνη και πως του αρέσει η ζωγραφική. Έτσι προέκυψε και η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα site τέχνης. Όταν είδα την φωτογραφία του χθες σοκαρίστηκα γιατί δεν περίμενα ποτέ πως αυτός ο άνδρας θα μπορούσε να είναι πίσω από την κλοπή στην Πινακοθήκη» συνέχισε και ολοκλήρωσε ο κ. Ρωμανός.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ