Εφημερίδα Κοινωνική

Κικίλιας «κατηγορεί» την AstraZeneca: Επικοινωνιακά προβλήματα κυρίως από πλευράς εταιρείας

 Breaking News

Κικίλιας «κατηγορεί» την AstraZeneca: Επικοινωνιακά προβλήματα κυρίως από πλευράς εταιρείας
15 Ιουνίου 2021

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις διαφορετικές συστάσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Βασίλης Κικίλιας. «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει με επαγγελματισμό, αφοσίωση και καθήκον τη δουλειά της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «εμείς ακολουθούμε, όπως άλλες 20 χώρες, με συγκεκριμένη επιστημονική κατεύθυνση και με απόλυτη σιγουριά τις οδηγίες της».

«Όπως γνωρίζετε το εμβόλιο της AstraZeneca έχει χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους. Το εμβόλιο της AstraZenca αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία όμως είναι κυρίως επικοινωνιακά από την πλευρά της εταιρείας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ασφαλές εμβόλιο. Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις όποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες και έτσι πορευόμαστε», είπε ακόμη ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια και έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι «οι κάτω των 60 ετών που έχουν κάνει, ήδη, το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca, θα κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, εκτός κι αν ο γιατρός τους συμβουλεύσει διαφορετικά για κάποιον σοβαρό λόγο. Ήδη κάποιοι συμπολίτες μας έχουν σπεύσει σήμερα και κάνουν τη 2η δόση του AstraZeneca και έτσι πρέπει. Και νομίζω ότι οι επιστημονικοί φορείς καταλήγουν σ” αυτό».

Απαντώντας στην κριτική που είχε ασκήσει στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων και η οποία επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη νέα σύσταση για το εμβόλιο της AstraZeneca, απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για λαϊκισμό από την πλευρά του κ. Τσίπρα και ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι οδηγίες δίνονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, την οποία είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση τη διατήρησε στη θέση της καθώς απαρτίζεται από καταξιωμένους και επιτυχημένους επιστήμονες.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ