Εφημερίδα Κοινωνική

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης
11 Ιουνίου 2021

Ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης.

O 46χρονος δράστης της επίθεσης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του με την πρόταση της Εισαγγελέως να είναι η ισόβια ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή.

«Τα χέρια μου γλιστρούσαν από το αίμα»

Στο μεταξύ, συγκλόνισαν σήμερα οι καταθέσεις των θυμάτων του 45χρονου με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στο δικαστήριο της Φλώρινας.

Η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης η οποία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από το δράστη με το τσεκούρι και αντιστάθηκε με σθένος μέχρι τη στιγμή που ο δράστης αφοπλίστηκε από τον δευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης περιέγραψε τα όσα έζησε στο κτίριο της Εφορίας Κοζάνης.

«Ο δράστης με πρόλαβε στο διάδρομο. Εκείνη τη στιγμή που με χτυπούσε σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και έγινα θηρίο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα πόδια. Αν δεν πάλευα, σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Ήρθε ο διευθυντής και μου είπε σήκω φύγε. Ήρθε το ΕΚΑΒ και με παρέλαβε. Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι. Τον δράστη δεν τον είχα ξαναδεί, δεν ήταν φορολογούμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μου είπαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν ξαναδεί Μεσαιωνικά χτυπήματα. Το παιδί μου δεν μου μιλούσε, ήταν θυμωμένο, γιατί της είπα ψέματα και τα είδε όλα στην τηλεόραση. Βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και ψυχολογική υποστήριξη».

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Δώρα Πλιατσίδου, η εφοριακός που έχασε το ένα της μάτι από την επίθεση (την οποία και δέχθηκε δεύτερη, αμέσως μετά τα χτυπήματα του δράστη στον άτυχο Πέτρο Ξανθόπουλο), κατέθεσε στο δικαστήριο πως «τον άκουσα να λέει πως είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά τώρα. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα».

«Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα»

Ο 46χρονος δράστης αφού πήρε το λόγο, αμφισβήτησε τον αριθμό των χτυπημάτων και ρώτησε την υπάλληλο της εφορίας: «Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…»

Πηγή: kozanilife , Kozanimedia

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ