Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτη Αγίου πνεύματος

Εορτη Αγίου πνεύματος
22 Ιουνίου 2021

Μεγάλη ημέρα για την εκκλησία της Ελλάδος ήταν η εορτή του Αγίου Πνεύματος την οποία πανηγυρίσαμε σε όλους τους ναούς της χώρας την περασμένη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Όλοι οι ναοί στην Ελλάδα γέμισαν από πιστούς επί διήμερο και σύμφωνα πάντα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα. Στον Πειραιά πανηγύρισε ο καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πειραιώς ανήμερα της εορτής με όρθρο και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιεργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ μετ” άλλων ιερέων και αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε η περιφορά της Ιεράς εικόνες του Αγίου Πνεύματος και του Τριαδίκου Θεού που πιστεύουμε οι χριστιανοί.

Πέριξ του καθεδρικού ναού, όπου παρεβρεθήκαμε και εμείς, όπου μεταξύ των πιστών μπορέσαμε και διακρίναμε τον υφυπουργό εμπορικής ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον βουλευτή κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τον πρώην υφυπουργό μεταφορών κ. Αναστάσιο Νεράτζη, τον εκπρόσωπο της περιφέρειας Αττικής κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα (εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο), την εκπρόσωπο του Δήμου Πειραιά κα. Ευαγγελία Αθανασίου (κοινοτική σύμβουλο), την δημοτική συμβουλο κα. Πασχαλιά Καλαγιά, τον υποστράτηγο ε.α. Πέτρο Μούγιο, την πρώην αντιδήμαρχο κα. Ασημίνα Σαμαρά, τον πρόεδρο της ένωσης καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, τον Διοικητη της σχολής ναυτικών δοκιμών (Σ.Ν.Δ.) υποναύαρχο Π.Ν. κ. Ιωάννη Καλογερόπουλο, τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοιαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Σκανδάλη, τον υποπλοιαρχο Στέργιο Νιόζα κ.α..

Κατά την λιτάνευση και περιφορά της ιεράς εικόνας πέριξ του Ι.Ν. τιμητικό άγημα του λιμενικού σώματος συνόδευσε την Ιερά εικόνα του Αγίου πνεύματος. Την παραμονή της εορτής (20/6/2021) το απόγευμα τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικος εσπερινός μετ” αρτοκλασίας χωροστατούντος του Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ.

IMG-dbe5e9633bb7818747aa4c2889ad81e8-V

 

 

 

 

 

 

IMG-f0a1586f60ccf78c87f884f33bd777d1-V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ