Εφημερίδα Κοινωνική

Έλον Μασκ: Η… ραγισμένη καρδιά «βύθισε» το bitcoin

Έλον Μασκ: Η… ραγισμένη καρδιά «βύθισε» το bitcoin
04 Ιουνίου 2021

Μεγάλες επιπτώσεις για το bitcoin φαίνεται ότι είχε το «διαζύγιο» που ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ μέσω twitter, προκαλώντας απώλειες στα κρυπτονομίσματα.

Η Tesla αλλά και ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, κάτι που έδωσε ώθηση στο bitcoin.

Ωστόσο, ο Έλον Μασκ οδήγησε το bitcoin στα Τάρταρα όταν δημοσίευσε στο twitter τη λέξη Bitcoin και δίπλα ένα emoji ραγισμένης καρδιάς, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι επήλθε το διαζύγιο. Η ραγισμένη καρδιά συνοδευόταν από στίχο τραγουδιού των Linkin Park, που παραπέμπει σε χωρισμό.

ELON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως, το bitcoin έφτασε να υποχωρεί κατά 7%. Σύμφωνα με το CoinDesk, η αξία του υποχώρησε έως και 7% στα $36,723 στις 7 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 7,3%.To Etheurum υποχώρησε κατά 8% στα $2,629 και το dogecoin έχασε σχεδόν 13%.

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η Tesla δεν θα πουλούσε τα Bitcoin που διατηρούσε, αλλά θα έπαυε να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής, λόγω ανησυχιών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εξόρυξης bitcoin, που θεωρείται ενεργοβόρο. Ωστόσο οι αναρτήσεις ήταν αρκετές για να αναστατώσουν τις αγορές, που ήδη είναι ευάλωτες μετά την πτώση του Μαΐου. Το bitcoin είναι περίπου κατά 28.000 χαμηλότερα από το ρεκόρ που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου σχεδόν $65.000.

Τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι επένδυσε στο bitcoin 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τον Απρίλιο έγινε γνωστό ότι η εταιρεία πούλησε το 10% των συμμετοχών της στο vitcoin. Παρά την πτώση του Μαΐου, το bitcoin έχει σημειώσει αύξηση κατά 280% τον τελευταίο χρόνο, ενώ το δεύτερο σε κατάταξη κρυπτονόμισμα Ether αυξήθηκε κατά 1.000%

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ