Εφημερίδα Κοινωνική

Από την Ύδρα η συμβολική κήρυξη της έναρξης του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για το καλοκαίρι

 Breaking News

Από την Ύδρα η συμβολική κήρυξη της έναρξης του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για το καλοκαίρι
28 Ιουνίου 2021

Ο Περιφερειάρχης Αττική Γ. Πατούλης χθες το βράδυ Παρασκευή 25 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ύδρα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις Μιαούλεια 2021, από το λιμάνι του νησιού στο οποίο πραγματοποιήθηκε συναυλία με τον Γ. Νταλάρα, κήρυξε συμβολικά την έναρξη των Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών, είχε τίτλο «Περπάτησα όλη τη γη…». Συμμετείχαν επίσης η Ασπασία Στρατηγού και η Βιολέτα Ικάρη.

ntalaras

 

 

 

 

 

 

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, «ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού έθνους και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να βρίσκεται όλο το καλοκαίρι κοντά στον πολιτισμό ενισχύοντας τους ανθρώπους της τέχνης».

Να σημειωθεί, ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Περιφερειάρχης κατά την ολοκλήρωση της συναυλίας δήλωσε:

«Ο πολιτισμός υπήρξε διαχρονικά αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού έθνους, που διαχέεται σε κάθε έκφραση του ιδιωτικού και δημόσιου βίου και κάνει γνωστή τη λάμψη του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου. Στην περίοδο της πανδημίας, οι άνθρωποι της τέχνης επλήγησαν βαριά και η Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στο πλευρό τους για να τους στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο. Τώρα που επιστρέφουμε σε μια νέα κανονικότητα και ο εφιάλτης γίνεται σιγά-σιγά παρελθόν, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται και πάλι δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού, για να προσφέρει ελεύθερα σε όλους τους πολίτες αυτό το πολύτιμο δημόσιο αγαθό. Είμαι χαρούμενος, γιατί από το νησί της Ύδρας σηματοδοτείται η αρχή ενός πλούσιου προγράμματος, που θα φέρει για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τη μουσική και το θέατρο σε κάθε γωνιά της Αττικής μας. Για εμάς ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας, ένα δημοκρατικό δικαίωμα που διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες και μας προσφέρει διαφυγές από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Απόψε από την μαγευτική Ύδρα «Περπατήσαμε όλη τη Γη…» με τη μαγευτική φωνή του σπουδαίου Γιώργου Νταλάρα και των εξαιρετικών ερμηνευτών και μουσικών που βρέθηκαν μαζί του επί σκηνής».

Τον Περιφερειάρχη συνοδεύουν στην Ύδρα η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη. Τη συναυλία παρακολούθησε μαζί με τον Περιφερειάρχη και ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ