Εφημερίδα Κοινωνική

Άλλο ένα επικίνδυνο ναυάγιο απομακρύνθηκε από τη θάλασσα της Ελευσίνας

 Breaking News

Άλλο ένα επικίνδυνο ναυάγιο απομακρύνθηκε από τη θάλασσα της Ελευσίνας
27 Ιουνίου 2021

Ένα ακόμη επικίνδυνο -επιβλαβές πλοίο, που παρέμενε επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένο στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, απομακρύνθηκε οριστικά από την περιοχή.

Πρόκειται για το ρυμουλκό πλοίο “ΜΙΜΗΣ Π” (Ν.Π. 2512) το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Βλύχα ήταν χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο- επιβλαβές από το 2017.

Κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης, το Ρ/Κ “ΜΙΜΗΣ Π” φορτώθηκε σε τράκτορα και μεταφέρθηκε οδικώς εκτός της περιοχής δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

mimis p 2

Η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει ασταμάτητα την προσπάθεια για την απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων, προκηρύσσοντας συνεχείς διαγωνισμούς εκποίησης τους.

Επιπλέον, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ εξετάζει την προοπτική δημιουργίας καταδυτικών τουριστικών κέντρων στον κόλπο της Ελευσίνας και σε σημεία όπου δεν θα παρεμποδίζεται η θαλάσσια ναυσιπλοΐα, με στόχο να αξιοποιηθούν ορισμένα ναυάγια που δεν θα μπορούν να ανελκυθούν από τον βυθό, προωθώντας έτσι ένα νέο είδος τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, προς τόνωση της τοπικής οικονομίας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ