Εφημερίδα Κοινωνική

Βρετανία: Προσωρινά εκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» η Ελλάδα

 Breaking News

Βρετανία: Προσωρινά εκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» η Ελλάδα
07 Μαΐου 2021

Εκτός «πράσινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται προς το παρόν Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ανακοινώνοντας τα μέτρα για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου.

Η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία και η Ισπανία δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στις πράσινες χώρες, ενώ το καθεστώς θα επανεξεταστεί σε τρεις εβδομάδες. «Προς το παρόν πρέπει να βαδίσουμε προσεκτικά, σεβόμενοι την επιστήμη που θα μας καθοδηγήσει» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός, εξηγώντας ότι κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός υπουργός ανακοίνωσε τις χώρες τις οποίες οι Βρετανοί μπορούν να επισκέπτονται χωρίς καραντίνα, με τη χαλάρωση των μέτρων.

Η απαγόρευση αναμένεται να αρθεί στις 17 Μαΐου, ανοίγοντας την πόρτα προς τους τουρίστες να επισκεφθούν το εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από μήνες. Όσοι επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» στην επιστροφή καλούνται να παραμείνουν σε καραντίνα εντός ξενοδοχείου με δικά τους έξοδα.

Ειδικότερα, στην «πράσινη λίστα» μπήκαν η Πορτογαλία το Ισραήλ, οι Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιλβρατάρ και Νήσοι Φώκλαντ.

Αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες ταξιδίων και τουριστικές επιχειρήσεις στη νότια Ευρώπη ανέμεναν περισσότερους από τέσσερις μήνες τους Βρετανούς τουρίστες να αρχίσουν και πάλι τα ταξίδια, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν ακόμα για να αρχίσει η πλήρης ανάκαμψη.

Οι εκτός λίστας, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ, είναι οι τέσερις χώρες που οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου προτίμησαν στην πλειονότητά τους για τα ταξίδια τους το 2019.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ