Εφημερίδα Κοινωνική

Τουρισμός – Μύκονος: 40 κάμερες στο νησί – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για… νέα ΓΑΔΑ

Τουρισμός – Μύκονος: 40 κάμερες στο νησί – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για… νέα ΓΑΔΑ
11 Μαΐου 2021

Επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο και κάμερες ασφαλείας σε όλο το «νησί των ανέμων» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η ελληνική Αστυνομία με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και την αποτροπή της κατά την τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το OPEN TV, 40 ασύρματες κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί και θα δίνουν εικόνα σε κέντρο επιχειρήσεων σαν αυτό της ΓΑΔΑ, που θα δημιουργηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο. Οι κάμερες θα ξεκινούν από το λιμάνι και σε κεντρικά σημεία και σε περιφερειακές οδικές αρτηρίες, ενώ ήδη οι κολώνες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται.

Το κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένα άτομα, θα βρίσκεται στο ισόγειο του Α.Τ, σε 30 τ.μ, και μέσα από τις οθόνες που θα διαθέτει, οι αστυνομικοί θα κατευθύνουν σε όλο το νησί τις αστυνομικές μονάδες.

Επιπλέον, οι ασύρματοι των αστυνομικών στη Μύκονο θα λειτουργούν με κρυπτογραφημένο σύστημα. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ να μην καταγραφούν και φέτος αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως ξυλοδαρμοί και ληστείες, που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα του νησιού.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ