Εφημερίδα Κοινωνική

Το προεδρείο του ΒΕΠ στο τμήμα μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.

 Breaking News

Το προεδρείο του ΒΕΠ στο τμήμα μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.
24 Μαΐου 2021

Άμεσες ήταν οι ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μετά τη διαδικτυακή συζήτηση με τον Διοικητή, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και στελέχη του ΟΑΕΔ και την εκατέρωθεν δέσμευση για ουσιαστικότερη συνεργασία, με την συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων μελών του Β.Ε.Π., στη δημιουργία τμημάτων στις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., με την επίσκεψη του Προέδρου, κ. Γεωργίου Παπαμανώλη-Ντόζα και Συμβούλων – μελών της Ομάδας Εργασίας για την Τεχνική Εκπαίδευση στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Β.Ε.Π., κ.κ. Γεώργιος Λυγερός, Ελευθέριος Νικολακάκης, Δημήτριος Σαμιωτάκης και Σταύρος Καλογερόπουλος, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη της Δ/νσης Αρχικής Κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ., κα Μόσχα Στασού, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Σχολής, κ. Γεώργιο Νικολόπουλο, και συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας Τμημάτων με ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας και τείνουν να εκλείψουν.

Συμφωνήθηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις από το Επιμελητήριο για ειδικότητες, για τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και εγγράφως στο παρελθόν από το Επιμελητήριο, καθώς και η δυνατότητα άμεσης απορρόφησης των μαθητών από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την Τεχνική Εκπαίδευση του Επιμελητηρίου, όπως αποφασίσθηκε και στην τηλε-συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, θα επισκεφθούν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, και άλλες Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, ώστε να δημιουργηθούν Τμήματα με ειδικότητες υψηλής ζήτησης και σε άλλες περιοχές και παράλληλα θα ξεκινήσει η ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών ΒΕΠ με στόχο την απορρόφηση των σπουδαστών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ