Εφημερίδα Κοινωνική

Μια μόνο προβολή στα θερινά σινεμά από 21 Μαΐου – Συναυλίες μόνον καθιστοί και στο 50% της πληρότητας

Μια μόνο προβολή στα θερινά σινεμά από 21 Μαΐου – Συναυλίες μόνον καθιστοί και στο 50% της πληρότητας
07 Μαΐου 2021

Δόθηκε τελικά το πράσινο φως για την σταδιακή επανανέναρξη των δραστηριοτήτων του πολιτισμού με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να κάνει δεκτό το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος που κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Εκτός από τις ημερομηνίες ωστόσο, οι οποίες είχαν γίνει λίγο πολύ γνωστές από χθες, ανακοινώθηκε και το πρωτόκολλο λειτουργίας των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων το οποίο, για ορισμένους τουλάχιστον, επεφύλαξε και δυσσάρεστες εκπλήξεις οι οποίες όμως προβλέπεται να βελτιωθούν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα μουσεία θα επαναλειτουργήσουν στις 14 Μαΐου με τα ειδικά μέτρα που ίσχυαν και πριν το κλείσιμό τους. Δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας από επισκέπτες και εργαζόμενους, 1 άτομο ανά 20 τ.μ. και 2 μέτρα απόσταση ανάμεσα σε κάθε επισκέπτη.

Όσον αφορά στους θερινούς κινηματογράφους, αυτοί θα επαναλειτουγήσουν στις 21 Μαΐου με 75% πληρότητα, ποσοστό που ικανοποιεί τους αιθουσάρχες. Αυτό που όμως τους απασχολεί έντονα, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Παναγιώτης Τσακαλάκης είναι κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο για μία προβολή ημερησίως. «Με το ποσοστό είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι, θα έχουμε όμως τεράστιο πρόβλημα σε περίπτωση που δεν μάς δοθεί η δυνατότητα για διπλές προβολές» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού πάντως η απαγόρευση της δεύτερης ημερήσιας προβολής επιβάλλεται, προσωρινά, από την ισχύουσα σήμερα ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει οριστεί στις 11 το βράδυ. Εκ των πραγμάτων λοιπόν για όσο ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να πραγματοποιείται δεύτερη κινηματογραφική προβολή, η οποία ωστόσο θα επανέλθει σύντομα, αμέσως μετά την άρση των απαγορεύσεων στην κυκλοφορία των πολιτών.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ