Εφημερίδα Κοινωνική

Λύματα στη θάλασσα των Μεθάνων

 Breaking News

Λύματα στη θάλασσα των Μεθάνων
12 Μαΐου 2021

Με επιστολή του στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων Σάββας Ν. Αθανασίου επισημαίνει καταγγελίες στο Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων για λύματα στη θάλασσα και ζητά απαντήσεις για τη ζημιά που μπορεί να έχουν προκαλέσει στα νερά και στο περιβάλλον της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής με Θέμα: Λύματα στη θάλασσα

Υπάρχουν καταγγελίες, για τις οποίες έχει επιληφθεί το Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων για ρίψη λυμάτων στη θάλασσα εξ αιτίας μη λειτουργίας της αντλίας που υπάρχει στη Λουτρόπολη των Μεθάνων, απέναντι από την παιδική χαρά και διοχετεύει τα λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό Μεθάνων

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε αν υπηρεσία σας έχει επιληφθεί του θέματος και αν έχει εκτιμήσει τη βλάβη έχει επιφέρει στο οικοσύστημα, πότε θα επισκευαστεί και ποιές ποινές προβλέπονται για τις παραβάσεις και τις ολιγωρίες των υπευθύνων.
Με την ευκαιρία να θέσω τα εξής ερωτήματα:
1.Αν λειτουργεί κανονικά ο Βιολογικός Καθαρισμός Μεθάνων, αν πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους, αν έχει άδεια λειτουργίας κλπ.
2. Επειδή δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το πόσιμο νερό του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, θα ήθελα να έχω πρόσβαση στις αναφορές και τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει η Αντιπεριφέρεια στην περιοχή μας.
3. Αν έχετε πάρει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, δεδομένου ότι από την περιοχή αντλεί νερό και ο Δήμος Πόρου για τις ανάγκες των δημοτών του.
4. Γιατί έχουν διακοπεί οι εργασίες στον επαρχιακό δρόμο Δρυόπης – Γαλατά και πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και με ποιο χρηματικό ποσό.
5. Αν μπορείτε να με ενημερώσετε ποια είναι η οριοθέτηση του υδροβιότοπου της Ψήφτας και τι προβλέπεται για την αξιοποίηση του.
6. Αν έχει προβλεφθεί η πλήρης λειτουργία της Λιμνοδεξαμενής του Καρατζά και αν αυτή θα λειτουργήσει για ύδρευση ή μόνο για άρδευση.
7. Γνωρίζετε ότι η τοπική πολιτική προστασία έχει συνεδριάσει μόνο μία φορά, ύστερα από καταγγελίες και δική σας πίεση. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ποιες αποφάσεις πήρε και με ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων που πήρε. Τι προβλέπεται για την ομαλή λειτουργία της τοπικής πολιτικής προστασίας.
8. Θα ήθελα επίσης να μου γνωστοποιήσετε αν οι υπάρχουσες παιδικές χαρές που λειτουργούν στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων είναι πιστοποιημένες, αν οι υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους έχουν διαπιστώσει ότι όλα έχουν καλώς ή υπάρχουν προβλήματα στην ασφάλεια και την ψυχαγωγία των παιδιών».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ