Εφημερίδα Κοινωνική

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών-Κ. Μπακογιάννης: Τα έργα στοχεύουν στην επανακατοίκηση της Αθήνας

 Breaking News

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών-Κ. Μπακογιάννης: Τα έργα στοχεύουν στην επανακατοίκηση της Αθήνας
12 Μαΐου 2021

Η επανακατοίκηση της Αθήνας είναι ο στόχος των μεγάλων παρεμβάσεων και έργων που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή, υπογράμμισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Πριν από την τωρινή υγειονομική κρίση αλλά και την οικονομική κρίση τα προηγούμενα χρόνια, η Αθήνα είχε υποστεί και αστική κρίση. Από το 2000 την εγκατέλειψαν 2 στους 5 τότε κατοίκους της», είπε χαρακτηριστικά.

Η «διπλή ανάπλαση» της Αθήνας
Αναφερόμενος στα έργα αυτά, τα οποία, όπως τόνισε έχουν και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μίλησε για τη «Διπλή Ανάπλαση», που θα δημιουργήσει δυο νέους υπερτοπικούς πόλους στην πρωτεύουσα.

Επίσης αναφέρθηκε στον «Μεγάλο Περίπατο», ενημερώνοντας ότι ήδη έχει καταγραφεί μείωση κατά 27% των ρύπων, ενώ, όπως είπε, στη μείωση της θερμοκρασίας κατά 3 έως 4 βαθμούς τοπικά στην Ομόνοια, συνέβαλε η κατασκευή του νέου σιντριβανιού.
Αυξάνεται το πράσινο στην Αθήνα
Ακόμη ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα είναι ορατή η αύξηση του πρασίνου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τη σημασία μιας σειράς άλλων σημαντικών έργων που είτε είναι σε εξέλιξη είτε έχουν δρομολογηθεί.

Και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μεγάλη παρέμβαση που έχει ξεκινήσει στον Εθνικό Κήπο, στο Λυκαβηττό, καθώς και στην επικείμενη ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη. «Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής» άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, είπε. Ειδικότερα για τη «Διπλή Ανάπλαση» ανέφερε ότι οι διαδικασίες είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δημοπρατηθεί το γήπεδο.

Τέλος, αναφερόμενος στη σχέση Κεντρικού Κράτους – Δήμων, τόνισε ότι «οφείλουν να συνεργάζονται συμπληρωματικά». «Σήμερα», κατέληξε, «υπάρχει μεταξύ κράτους και Δήμου Αθηναίων μια πολύ καλή συνεργασία, που μας βοηθά σημαντικά στο έργο μας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ